Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преко 3,5 милиона норвешких круна нађено у кеси на прелазу Прешево

rssBookmark and Share

Прешево 17.11.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници на граничном прелазу Прешево су, 16. новембра 2017. године, у сарадњи са полицијом, спречили покушај износа преко 3,5 милиона непријављених норвешких круна (нешто мање од 400.000 евра).

Преко 3,5 милиона норвешких круна нађено у кеси на прелазу Прешево

Непријављени новац је откривен током прегледа Мерцедеса норвешких регистарских ознака којим је путовао брачни пар норвешких држављана албанске националности.

Обоје су приликом прегледа изјавили да немају ништа да пријаве, а када је у пртљажнику пронађена кеса пуна норвешких круна, рекли су да су новац понели како би купили кућу у Приштини.

Возач, 46-годишњи мушкарац, је износ од преко 3,5 милиона норвешких круна ставио у најлонску кесу, па потом у путну торбу, где су га цариници затекли приликом прегледа.

Укупна сума овом приликом откривених девиза износила је 3.661.900 норвешких круна, односно 386.609 евра, од чега је брачном пару враћено по 10.000 евра колико износи дозвољени лимит који путници нису у обавези да пријављују.

Остатак новца у вредности од 3.472.500 норвешких круна, односно 366.700 евра, привремено је задржан до окончања прекршајног поступка.

Коментара: 2


#   Прешево   Норвешка   царина   кријумчарење   брачни пар   Гранични прелаз   девизе
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+3) (-)

  Petar, 17.11.2017.:
  Da znate da je ovo za crnu hroniku. Izuzmimo to da su u pitanju albanci koji su nam ukrali Kosovo.
  Znači banda je otela novac ljudima. Novac je njihov i mogu da rade šta hoće sa njim ali ne,banda je izmislila zakon da moraš da platiš harač i kad samo hoćeš da preneseš vlastiti da bi kupio nešto gde opet moraš da platiš harač jer kupuješ nešto !!!

 • (+) (-1)

  Ricardo, 18.11.2017.:
  U Skandinaviji keš pare je retkost a pogotovo za tu vrednost- Proslediti u Norveškoj pa ako je legalno neka im oni vrate.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима