Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preko 3,5 miliona norveških kruna nađeno u kesi na prelazu Preševo

rssBookmark and Share

Preševo 17.11.2017. Južna Srbija Info

Carinici na graničnom prelazu Preševo su, 16. novembra 2017. godine, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj iznosa preko 3,5 miliona neprijavljenih norveških kruna (nešto manje od 400.000 evra).

Preko 3,5 miliona norveških kruna nađeno u kesi na prelazu Preševo

Neprijavljeni novac je otkriven tokom pregleda Mercedesa norveških registarskih oznaka kojim je putovao bračni par norveških državljana albanske nacionalnosti.

Oboje su prilikom pregleda izjavili da nemaju ništa da prijave, a kada je u prtljažniku pronađena kesa puna norveških kruna, rekli su da su novac poneli kako bi kupili kuću u Prištini.

Vozač, 46-godišnji muškarac, je iznos od preko 3,5 miliona norveških kruna stavio u najlonsku kesu, pa potom u putnu torbu, gde su ga carinici zatekli prilikom pregleda.

Ukupna suma ovom prilikom otkrivenih deviza iznosila je 3.661.900 norveških kruna, odnosno 386.609 evra, od čega je bračnom paru vraćeno po 10.000 evra koliko iznosi dozvoljeni limit koji putnici nisu u obavezi da prijavljuju.

Ostatak novca u vrednosti od 3.472.500 norveških kruna, odnosno 366.700 evra, privremeno je zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Komentara: 2


#   Preševo   Norveška   carina   krijumčarenje   bračni par   Granični prelaz   devize
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+3) (-)

  Petar, 17.11.2017.:
  Da znate da je ovo za crnu hroniku. Izuzmimo to da su u pitanju albanci koji su nam ukrali Kosovo.
  Znači banda je otela novac ljudima. Novac je njihov i mogu da rade šta hoće sa njim ali ne,banda je izmislila zakon da moraš da platiš harač i kad samo hoćeš da preneseš vlastiti da bi kupio nešto gde opet moraš da platiš harač jer kupuješ nešto !!!

 • (+) (-1)

  Ricardo, 18.11.2017.:
  U Skandinaviji keš pare je retkost a pogotovo za tu vrednost- Proslediti u Norveškoj pa ako je legalno neka im oni vrate.


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima