Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прелаз Прешево: Брачни пар покушао да сакрије девизе у најлон кеси

rssBookmark and Share

Прешево 27.02.2024. Јужна Србија Инфо

Царински службеници су 27. фебруара 2024. године на излазу граничног прелаза Прешево, у сарадњи са полицијом, открили 43.000 евра које брачни пар транзитних путника није пријавио на уласку у земљу.

Фото: Управа царина
Фото: Управа царина

Непријављене девизе су откривене око 2 часа после поноћи на излазу из земље, када је на ред за редовну контролу пристигао "BMW" стране регистрације, којим су супружници путовали из Немачке ка Турској. 

3

На питање службеника царине да ли имају нешто да пријаве царинској контроли обоје су одговорили одрично. 

Детаљним прегледом је утврђено да је возач у унутрашњи џеп прслука ставио најлон кесу са 40.000 евра у апоенима од по 200 евра, док је још 3.000 евра пронађено у несесеру његове супруге.   

4

Како сваки путник који прелази границу има право да код себе има износ од 10.000 евра који није у обавези да пријави, возачу и његовој сапутници је одмах враћена дозвољена сума, док је остатак задржан до окончања прекршајног поступка. 

1

Подсећамо транзитне путнике, који кроз Србију само пролазе до свог крајњег одредишта, да је унос девиза у Србију слободан, али да свака сума изнад 10.000 евра (у динарима или другој страној валути) мора бити пријављена. 

Када пријавите новац на уласку у земљу, добијате потврду о пријављеном износу са којом без икаквог задржавања можете да изађете из земље на неком другом прелазу.  

6

Образац пријаве преноса физички преносивих средстава плаћања преко државне границе који је потребно попунити доступан је како на сваком граничном прелазу, тако и на сајту Управе царина.


#   Прешево   царина   Гранични прелаз   девизе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима