Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преминуо жандарм ког су код Мердара упуцали Албанци

rssBookmark and Share

Београд 28.08.2014.

Припадник српске Жандармерије Стеван Синђелић преминуо од последица рана задобијених у синоћњем нападу на српску полицију у Копненој зони безбедности, саопштио министар Небојша Стефановић.

Преминуо жандарм ког су код Мердара упуцали Албанци

"Наредио сам да се у овај део Копнене зоне пошаљу снажне полицијске снаге које ће заштити животе припадника полиције, локалног становништва и виталне интересе наше земље", изјавио је Стефановић.

Према његовим речима, Србија неће толерисати териростичке нападе на својој територији и полиција ће најоштрије одговарати на сваки напад.

Стефановић је изражавајући саучешће породици полицајца Стевана Синђелића истакао да ће захтевати да се починиоци овог терористичког акта пронађу и најоштрије казне.

Нови инцидент на подручју Куршумлије догодио се јутрос када су непознати нападачи, претпоставља се да је реч о крадљивцима шуме са Косова, отворили ватру на припадника Жандармерије и ранили га.

Синђелић је подлегао повредама на београдској Војно-медицинској академији у коју је превезен после рањавања.

МУП је претходно саопштио да је у питању припадник Жандармерије Стева Синђелић и да је рано јутрос тешко рањен у реону села Орловац у општини Куршумлија када је више, за сада непознатих, особа албанске националности из ватреног оружја пуцало на жандарме који су обезбеђивали место увиђаја.

За оружани напад на припаднике Жандармерије сумњиче се особе које су јуче бесправно секле шуму, а које су се јутрос вратиле на исто место како би узеле оружје, технику и предмете које су за собом оставиле након јучерашњег инцидента, наводи МУП.

Портпаролка прокупачке болнице Марија Деспотовић рекла је за агенцију Бета да је жандарм (30) рањен јутрос око три сата, а око седам је донет у болницу.

Имао је устрелну рану главе. Одмах је обављена реанимација, а потом је у веома тешком стању хеликоптером превезен у Београд на ВМА.

Цео реон је блокиран и заустављен је магистрални саобраћај око места инцидента.

Пуцано је највероватније из општине Подујево, са којом се Куршумлија граничи, наводи РТС.

У размени ватре с полицијом јуче је рањен један шумокрадица код Куршумлије.

 


#   Београд   Куршумлија   полиција   саобраћај   жандармерија   Небојша Стефановић   убиство   Косово и Метохија   Албанци   Мердаре   Стеван Синђелић   смрт   пуцњава   Марија Деспотовић
@nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима