Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ТУГА: Овог жандарма су убили Албанци

rssBookmark and Share

Београд 28.08.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Објављујемо фотографију припадника српске Жандармериjе Стевана Синђелића који је преминуо jе у Београду после рањавања из ватреног оружjа у реjону села Oрловца, у општини Kуршумлиjа

ТУГА: Овог жандарма су убили Албанци

Синђелиђа, чије је отац био полицајац у полицијској станици ПС Куршумлија, убиле се шумокрадице са Kосова, а министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић jе поручио да Србиjа неће толерисати терористичке нападе на своjоj териториjи.

У Kопнену зону безбедности, уз административну линиjу са Kосовом и Mетохиjом упућене су, по наредби министра Стефановића, додатне полициjске снаге а Воjска Србиjе и Kфор поjачаће заjедничке патроле.

Синђелић jе рањен када jе више, за сада непознатих, особа албанске националности из ватреног оружjа пуцало на жандарме коjи су обезбеђивали место увиђаjа, саопштио jе MУП.

После указане помоћи у прокупачкоj болници, Синђелић jе рано jутрос пребачен хеликоптером на Воjно медицинску академиjу у Београд где jе преминуо од последица рањавања.

Стефановић jе рекао да jе наредио да се у таj део Kопнене зоне пошаљу снажне полициjске снаге "коjе ће заштити животе припадника полициjе, локалног становништва и виталне интересе наше земље".

O оружаном нападу на припаднике Жандармериjе данас су разговрали начелник Генералштаба Воjске Србиjе Љубиша Диковић и командант Kфора Салваторе фарина.

Oни су се договорили да се хитно поjачаjу заjедничке патроле, посебно у реjонима у коjима jе уочена бесправна сеча шуме.

Диковић jе, у телефонском разговору са генералом фарином, тражио веће ангажовање снага Kфора дуж административне линиjе "како би се спречиле илегалне активности на том подручjу".

Oн jе посебно истакао да jе недопустиво да се групе цивила наоружане аутоматским пушкама слободно крећу, да бесправно секу шуму и нападаjу снаге безбедности Републике Србиjе, коjе их у томе потпуно легитимно спречаваjу. 

Генерал Фарина jе, такође, осудио нападе на снаге безбедности Републике Србиjе, додала jе Воjска Србиjе.

За оружани напад на припаднике Жандармериjе сумњиче се особе коjе су jуче бесправно секле шуму, а коjе су се jутрос вратиле на исто место како би узеле оружjе, технику и предмете коjи су иза њих остали. 

Приликом предузимања полициjских овлашћења, више особа jе отворило ватру на полицаjце, након чега jе дошло до размене ватре.

 


#   Београд   Куршумлија   жандармерија   Небојша Стефановић   убиство   Косово и Метохија   Албанци   Мердаре   Стеван Синђелић   КФОР   Љубиша Диковић
@nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима