Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Претукли троје малолетника, девојчицу шутирали у стомак

rssBookmark and Share

20.04.2017. Народне новине, Белами, Јужна Србија Инфо

Троје малолетних (15) Нишлија крвнички је претучено на раскрсници улица Ивана Милутиновића и Шумадијске, делу града који је по злу познат због малолетничких банди које пљачкају и малтретирају пролазнике.

Фото: Белами
Фото: Белами

Дечак Н.Ј. задобио је повреде по руци и глави, његова пријатељица Ј.С. три дана је провела у болници због ударца у стомак, а најгоре је прошао њихов друг В.Н. којем су нападачи разбили главу.

Н.Ј. каже да су се враћали кућама из школе „Радоје Домановић“ чији су ученици, где су играли кошарку.

- Те дечаке смо срели у школи, тражили су повод за кавгу. Распитивали су се за неког ко се наводно „ качио“ са неким њиховим пајташем. Казали смо им да немамо појма о чему говоре, и кренули кући. Они су ишли испред нас, ништа нам није било сумњиво док их нисмо видели како узимају мотке, и ломе шипке са ограде. Та петорица су нас прва напала, али им се убрзо придружило бар још петнаестак дечака који су дотрчали из ромског насеља – описује тучу петнаестогодишња жртва.

Први ударац и то у главу добио је баш овај дечак.

-Док сам покушавао да заштитим главу ударали су ме по рукама. Видео сам да онај што је мене ударио у главу шутира девојчицу у стомак, а затим су сви скочили на нашег друга. Прикљештили су га уз један зид и бесомучно га тукли моткама док га нису оборили а онда су и њега ударали ногама. Текла му је крв из главе, другарица му је притрчала и држала му рану да би зауставила крварење… Спасила нас је једна пролазница која је викала на њих, а затим је истрчао и неки човек који их вероватно познаје, и растерао их – прича Н.Ј.

З.С. , мајка повређене девојчице каже да је она доживела и велику психичку трауму.

-Ћеркица је морала да остане у болници јер се страховало да може доћи до унутрашњег крварења. И даље се буди ноћу, не може да заборави ужас који је преживела – прича огорчена жена.

О.Н., мајка најтеже повређеног дечака каже да ће ићи „до краја“ како би заштитила своју, али и осталу децу.

-На основу оног што се десило мом сину имам разлога са страхујем да ће они следећи пут неког убити. Зато ћемо тражити да се овде обезбеди целодневно дежурство полиције. Такође, лично ћу инсистирати на одговорности и њихових родитеља, јер ако нису у стању да се старају о својој деци, она треба да буду измештена из таквих породица. Ово је заиста ужас, свашта се овде дешавало али никада досада нису нападане девојчице, зато је крајње време да се овим хулиганима стане на крај – закључује забринута Нишлијка.

Полиција: Ради се на проналажењу извршилаца

Полиција је потврдила да је добила пријаву о нападу на малолетнике.

-Обавештено је надлежно тужилаштво, предузимају се интензивне радње на откривању извршилаца овог кривичног дела – речено је у нишкој полицији. 

Д. К


#   Роми   насиље   ПУ Ниш   малолетници   банде   В.Н.   Сточни Трг насеље   В.С.   Н.Ј.
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима