Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пси у Куршумлији ујели 22 грађанина

rssBookmark and Share

Куршумлија 15.06.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Од почетка ове године пси луталице у Куршумлији ујели су 22 грађанина који су затражили помоћ у локалном Дому здравља, а општинска управа морала је на име обештећења да исплати 1.516.300 динара, изјавила је Танјугу шеф општинског Одељења за привреду и финансије Сунчица Несторовић.

Пси у Куршумлији ујели 22 грађанина

Несторовић је казала да је током 2011. Јавно правобранилаштво у Куршумлији примило 49 захтева грађана за исплату обештећења због уједа паса луталица.

Она је рекла да је само у току прошле године општина Куршумлија, која важи за једну од најсиромашнијих општина, на име обештећења из буџета морала да исплати 838.550 динара.

"Када пси повреде грађане, општина Куршумлија нуди вансудско паушално поравнање од 30.000 динара", рекао је заменик председника општине Дејан Милошевић.

Директорка Дома здравља у Куршумлији Љиљана Арсенијевић рекла је Танјугу да у тој установи нема вакцина против беснила која се прима након уједа пса, па се пацијенти упућују у Институт за јавно здравље у Нишу.

Надлежни у локалној самоуправи у Куршумлији кажу да је број паса луталица у том граду у последње време драстично повећан, те да је неопходна изградња азила за псе у Куршумлији.

Највећи број паса луталица је у самом центру града и у приградским насељима, а њихова мета у последње време све чешће су мала деца.


#   Куршумлија   Љиљана Арсенијевић   Институт за јавно здравље   пси   Дејан Милошевић   општина Куршумлија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима