Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Psi u Kuršumliji ujeli 22 građanina

rssBookmark and Share

Kuršumlija 15.06.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Od početka ove godine psi lutalice u Kuršumliji ujeli su 22 građanina koji su zatražili pomoć u lokalnom Domu zdravlja, a opštinska uprava morala je na ime obeštećenja da isplati 1.516.300 dinara, izjavila je Tanjugu šef opštinskog Odeljenja za privredu i finansije Sunčica Nestorović.

Psi u Kuršumliji ujeli 22 građanina

Nestorović je kazala da je tokom 2011. Javno pravobranilaštvo u Kuršumliji primilo 49 zahteva građana za isplatu obeštećenja zbog ujeda pasa lutalica.

Ona je rekla da je samo u toku prošle godine opština Kuršumlija, koja važi za jednu od najsiromašnijih opština, na ime obeštećenja iz budžeta morala da isplati 838.550 dinara.

"Kada psi povrede građane, opština Kuršumlija nudi vansudsko paušalno poravnanje od 30.000 dinara", rekao je zamenik predsednika opštine Dejan Milošević.

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Ljiljana Arsenijević rekla je Tanjugu da u toj ustanovi nema vakcina protiv besnila koja se prima nakon ujeda psa, pa se pacijenti upućuju u Institut za javno zdravlje u Nišu.

Nadležni u lokalnoj samoupravi u Kuršumliji kažu da je broj pasa lutalica u tom gradu u poslednje vreme drastično povećan, te da je neophodna izgradnja azila za pse u Kuršumliji.

Najveći broj pasa lutalica je u samom centru grada i u prigradskim naseljima, a njihova meta u poslednje vreme sve češće su mala deca.


#   Kuršumlija   Ljiljana Arsenijević   Institut za javno zdravlje   psi   Dejan Milošević   opština Kuršumlija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima