Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Пушка је закочена": Ловац ранио пекара

rssBookmark and Share

Бела Паланка 14.11.2016. Новости

Несвакидашња незгода испред белопаланачке пекаре, након повратка из лова.
Раденковићева пушка из кола случајно опалила и ранила у ногу Стаменовића

Пекара Цаци у Белој Паланци
Пекара Цаци у Белој Паланци

Белопаланчанин Братислав Раденковић, у недељу после подне, ловачком пушком ранио је свог суграђанина Драгана Стаменовића, радника овдашње пекаре "Цаци", који је са повредама ноге превезен на нишку хирургију.

Како пишу Новости, Раденковић је, приликом повратка из лова, свратио у пекару по хлеб и пециво.

Незгода се догодила у недељу, у тренутку кад је ловац премештао оружје на задње седиште аутомобила како би спаковао купљено пециво. Ороз је, вероватно негде запео, оружје опалило и ранило Стаменовића, који је свом познанику покушао да помогне око утовара купљене робе. Како сазнајемо, случај је квалификован као изазивање опште опасности.

Истрага о овом случају је још у току, па се пиротско основно тужилаштво не оглашава, а основно питање које се поставља јесте зашто Раденковић није испразнио пушку након што је завршио са ловом, односно како је смео да држи у аутомобилу напуњено оружје.

Стаменовић се опоравља после операције, док Раденковић није хтео да даје изјаве. Он је иначе учесник ратних операција на Космету, где је и рањен, а у Паланци је познат као син једног бившег полицијског начелника и власник је кафића "Фестина".

Иначе, незгоде током ловне сезоне у овом крају су готово редовна појава. Тако се прошле године десила несрећа са смртним исходом у паланачком крају, као и у Пироту где је услед саморањавања ловачком пушком, на Старој планини близу села Гостуша, преминуо ловац С. П.

Коментара: 0


#   Бела Паланка   Драган Стаменковић   ловци   рањавање   пушка   Братислав Раденковић
@


 


[ Додај коментар ]