Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ребић: Возач аутобуса није једини који је погрешио

rssBookmark and Share

Ниш 25.12.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

Директор полиције Владимир Ребић рекао је за РТС, поводом судара воза и аутобуса који се у петак догодио код Ниша, да је реч о трагедији и да је полиција у сарадњи са тужиоцем, озбиљно приступила утврђивању свих околности.

Фото: МУП
Фото: МУП

Владимир Ребић је, гостујући у Дневнику РТС-а, навео да је на дан несреће одговарао на питања новинара и да је тада рекао да је реч о пропусту возача. Међутим, додаје да возач није једини субјект безбедности саобраћаја који је погрешио.

Директор полиције каже да ће истрага у наредном периоду показати који су други конкретни разлози, и подсећа да возач још увек није саслушан због тешког стања у којем се налази.

Каже да морамо имати на уму правила саобраћаја која кажу да друмско возило има обавезу да уступи првенство шинском, а постојао је и знак "стоп".

Ипак, наводи да је, према важећем закону, управљач пута био обавезан да постави адекватну саобраћајну сигнализацију, која подразумева и светлосни саобраћајни знак.

"То ће свакако бити један од праваца рада у току кривичне пријаве за ово тешко кривично дело", рекао је Ребић. 

Због тога ће се испитати одговорност локалне самоуправе због обезбеђивања прелаза, а како каже Ребић, могући даљи кораци су и утврђивање одговорности надлежних органа који нису контролисали рад локалне самоуправе. Прецизирао је да мисли на надлежно министарство.

О паљењу куће новинара Јовановића 

Говорећи о случају паљења куће новинара Милана Јовановића, Ребић је рекао да се истрага води ка утврђивању налогодавца.

Истиче да су захваљујући ефикасном раду полиције за кратко време пронађени осумњичени као и лице које је организатор и које је платило одређени новчани износ једном од лица које је учинило то дело.

Како каже, за копмлетирање слике недостаје налогодавац и утврђивање мотива.

"Надам се да ћемо у кратком периоду имати тај податак", навео је Ребић и истакао да се полиција не задовољава само процесуирањем извршилаца.

Додаје да у овом тренутку постоје подаци који нису за јавност због истраге, али истиче да је полиција посвећена борби против свих видова криминала.

Огроман рад полиције

Ребић подсећа да је полиција расветлила и убиства која су узнемирила јавност на Врачару и на Бежанијској коси. Каже да има само речи хвале за припаднике Криминалистичке полиције и да је проценат расветљавања убистава око 80 одсто.

Истиче да су нека од тих убистава веома прецизна, готово без трагова, али да се расветљавају захваљујући огромном раду полиције.

Подсећа да је у сарадњи с тужилаштвом ухапшено и 11 лица која су се бавила крађом возила средње и више класе, да би их касније на подручју Чачка растурали и продавали у деловима.

Директор полиције каже и да је број кривичних дела у Србији смањен за пет одсто, да је број најтежих кривичних дела у стагнацији...

"Морам бити задовољан", рекао је Ребић додајући да је 2017. била једна од најбезбеднијих година и да ће ова, ако се нешто не поквари до краја, бити боља.

Напомиње да се полиција озбиљно бори и против наркотика, да има више заплена и више одузете дроге.

Коментара: 0


#   Ниш   полиција   саобраћајна незгода   МУП РС   Доње Међурово   воз   Владимир Ребић   кривичне пријаве   кривично дело   Ана Јовановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима