Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Саслушан отац који је брутално претукао сина у дворишту дољевачке Основне школе

rssBookmark and Share

Дољевац 09.06.2021. Ј.П. РТС, Јужна Србија Инфо

Због насиља у породици, тужилац у Нишу саслушао је Б. Л. из Дољевца и одредио му притвор до 30 дана. Пре два дана у дворишту Основне школе брутално је претукао сина на очиглед његових школских другова. Дечак, на срећу, нема видљивих повреда. Упозоравамо читаоце да део снимка може да буде узнемирујући.

Фото: РТС screenshot
Фото: РТС screenshot

Док су осмаци у школском дворишту прослављали крај школске године, тринаестогодишњем дечаку, ученику седмог разреда, који је био са њима, у једном тренутку се појавио отац.

Одмах га је одвео на страну и почео да га туче и шутира.

Како су РТС-у рекли у школи, ради се о дечаку који је одличан ученик и спортиста и читава породица је позната свима будући да им је старије дете већ ишло у ту школу и никада није било никаквих проблема.

Школа је инцидент одмах пријавила надлежим службама. Отац дечака је саслушан у полицији и одређено му је задржавање од 48 сати.

"Овде је поента да се пружи сва подршка детету, да се укључи и спољашња мрежа, дакле институције локалне самоуправе и заједно у синегрији са школом да ову ситуацију ублаже. Школе су обучене да реагују у оваквим ситуацијама, па и у тежим ситуацијама", каже Драган Гејо, начелник Школске управе Ниш.

"С обзиром на интерес истраге не могу да изнесем његову одбрану, могу само да кажем да се није искористио својим правом да се брани ћутањем, већ је изнео своју верзију одбране што му свакако припада као право", истиче Александра Вујисић, пи-ар Основног јавног тужилаштва у Нишу.

Отац дечака сумњичи се за кривично дело насиље, за које је запрећена казна две до осам година затвора.

ВИДЕО: РТС


#   Дољевац   ученици   Мала матура   насиље у породици   Драган Гејо   основна школа   отац   син   Б.П.
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима