Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Случај Андреј Вучић: Нишки жандарми негирали кривицу, износе одбрану

rssBookmark and Share

31.08.2015. М.Јовићевић, Блиц, Јужна Србија Инфо

Данас је настављено суђење жандармима за напад на Андреја Вучића током Параде поноса 2014. године. Осморица оптужених данас износе одбрану.

Случај Андреј Вучић: Нишки жандарми негирали кривицу, износе одбрану

Три жандрама, од осморице која се налазе на оптуженичкој клупи, данас су изнели одбрану.

Сва тројица су негира кривицу и рекли да су поступали у складу са службеном дужношћу и у оквиру закона.

Они су одбили да одговарају на питања тужиоца.

Пред Вишим судом у Београду данас се наставља суђење осморици припадника Жандармерије који се терете за напад на браћу премијера и градоначелника Београда, Андреја Вучића и Предрага Малог, као и двојицу припадника војне јединице Кобра током Параде поноса 2014. године.

Оптужницом Вишег јавног тужилаштва терете се Предраг Митровић, Славко Стојановић, Драган Савић, Далибор Ђорђевић, Златко Гигић, Бобан Лекић, Митар Милосављевић и Раде Матић.

Они су оптужени због сумње да су као саизвршиоци починили кривично дело напада на војно лице у вршењу службе у стицају са кривичним делом злостављања и мучења.

Окривљенима се оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду на терет ставља и кривично дело злоупотребе службеног положаја.

На њиховом првом појављивању у суду, када је прочитана оптужница, они су се кратко изаснили да нису криви. Њихови адвокати истакли су да је оптужница "криво постављена", нејасна и да није индивидуализована одговорност полицајаца.

Кривичним пријавама полиције против припадника Жандармерије придружио се и заштитник грађана Саша Јанковић који је поднео и пријаве против припадника Војне полиције, али су оне одбачене.


#   туча   жандармерија   Саша Јанковић   заштитник грађана   суђење   Парада поноса   Андреј Вучић   Предраг Митровић   Славко Стојановић   Драган Савић   Далибор Ђорђевић   Златко Гигић   Бобан Лекић   Митар Милосављевић   Раде Матић   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима