Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишким жандармима условне казне од по осам месеци затвора због напада на Андреја Вучића

rssBookmark and Share

Ниш 17.04.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Седам припадника јединице Жандармерије из Ниша осуђено је због кривичног дела злостављање и мучење у стицају са кривичним делом напад на војно лице у вршењу војне службе

Фото: МУП илустрација
Фото: МУП илустрација

Виши суд у Београду осудио је на условне казне затвора од по осам месеци са роком провере од три године седморицу жандарма нишког одреда, јер су употребом непотребне и прекомерне силе испребијали браћу тадашњих премијера Србије и градоначелника Београда, Андреја Вучића и Предрага Малог, као и још двојицу припадника војне полиције, током одржавања "Параде поноса 2014" у Београду.

То значи да се казне неће извршити ако у року од три године не почине ново кривично дело.

Ово је друга првостепена пресуда, јер је прву, којом су жандарми били осуђени на условне казне затвора од шест и осам месеци, прошле године у јуну укинуо Апелациони суд и наложио да им се суђење понови.

И на нову пресуду постоји право жалбе Апелационом суду.

Седам припадника јединице Жандармерије из Ниша осуђено је због кривичног дела злостављање и мучење у стицају са кривичним делом напад на војно лице у вршењу војне службе 

Осуђени су Предраг Митровић, Славко Стојановић, Драган Савић, Далибор Ђорђевић, Златко Гигић, Бобан Лекић и Митар Милосављевић.

Суђење им је поновљено по налогу Апелационог суда у Београду из јуна прошле године, када је исти суд потврдио ослобађајућу пресуду команданту овог жандармеријског вода Радету Матићу и правоснажно га ослободио оптужби којима се теретио да није предузео мере да спречи напад. 

Део овог инцидента забележио је сниматељ телевизије Н1 који су објавили готово сви медији и који је и даље доступан на Јутјубу.

На том видео-запису од минут и четрдесет пет секунди, поред осталог, види се како жандарми пендрецима туку више лица и штитовима их гурају у зид зграде.

Коментара: 0


#   Ниш   жандармерија   насиље   виши суд   апелациони суд   суђење   Андреј Вучић   Предраг Митровић   Славко Стојановић   Драган Савић   Далибор Ђорђевић   Златко Гигић   Бобан Лекић   Митар Милосављевић   кривично дело
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима