Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смукови у школском дворишту

rssBookmark and Share

07.11.2014. НТВ, Јужна Србија Инфо

У последњих месец дана, запослени у истуреном одељењу школе Краљ Петар Први у Паси Пољани, ухватили су чак 5 змија у школском дворишту.

Смукови у школском дворишту

Како кажу у руководству школе, и раније су ђаци и наставници у околини виђали по неки примерак, али је током претходног месеца стање постало алармантно. Иако је реч о неотровним рептилима, и родитељи и школски радници, забринути су за безбедност деце, а већ данима траже помоћ од надлежних градских институција.

Сусрети са смуковима разних величина, у школском дворишту “Краља Петра Првог” у Паси Пољани, за ђаке и наставнике постала је свакодневница. Како кажу, постоји неколико места у дворишту и околини за које сумњају да су легла ових неотровних рептила, али су уловљени примерци углавном хватани на јужној страни школе, која је и најосунчанија.

О сусретима са овим животињама сведоче и фотографије наставника техничког образовања Милана Протића. Током часа овај наставник је приметио смука дугог три метра који је посматрао наставу кроз прозор учионице.

У руководству школе кажу да су неколико пута у помоћ долазили из удружења ЗОО Планет, као и људи из нишког Завода за заштиту природе, који су им предложили пар солуција за решење проблема.

У Србији је убијање змија кажњиво законом, а казне за убијени примерак крећу се и по неколико стотина хиљада динара. Надлежне институције, према речима запослених у школи, одговорност пребацују једни на друге, и за сада је школи остављено да сама реши свој проблем, а до тада ће око 230 ученика свакога дана похађати наставу, и надати се да хладнији дани стигну што пре, како би се незвани гости повукли под земљу.

Коментара: 0


#   школе   смук   змија   фотографије
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима