Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спречен сукоб вођа два криминална клана

rssBookmark and Share

15.05.2010. Тамара Марковић-Субота, blic.rs

Случај експлозије бомбе у Алексинцу у којој је на Велики петак 2. априла страдао Саша М. (35), бивше војно лице, разрешен је привођењем десеторице припадника два супротстављена локална криминална клана, којима руководе Дејан Л. (42) и Владица М. (38)

Повод за полицијску акцију, чији је циљ био спречавање наставка обрачуна, јесте излазак вође једног клана из затвора.

- Владица М. је због изнуде служио затворску казну у лесковачком затвору, из ког је изашао 12. маја. Да би се спречио наставак обрачуна између њега и вође другог криминалног клана, полиција је извршила претрес 13 локација и привела десет особа - каже за „Блиц“ извор из врха МУП Србије. Он наводи да је сукоб две групе у последњих осам месеци резултирао пуцњавом у лесковачком затвору, бацањем бомбе на „Српску кафану“ у Алексинцу и активирањем експлозивне направе у дворишту поред куће Владице М.

- Владица М. је 27. септембра упуцан у ногу у кругу лесковачког затвора у коме је издржавао казну због изнуде. Прва сазнања у истрази случаја указала су да иза ове пуцњаве стоји супротстављени алексиначки криминални клан - каже извор „Блица“. Он наводи да је сукоб настављен и после пуцњаве у затвору.

- У фебруару је на „Српску кафану“, чији је власник Зоран Ј., иначе близак пријатељ Владице М., бачена експлозивна направа - каже наш извор. У експлозији, на срећу, нико није повређен, а обрачун је затим настављен на Велики петак, када је Владица М. из затвора пуштен кући на викенд.

- У дворишту поред његове куће тада је дошло до експлозије у којој је смртно страдао Саша М., бивше војно лице. Истрагом је утврђено да је он спремио експлозив, којим је требало да ликвидира Владицу М., али да је због грешке у припреми раније дошло до експлозије, у којој је Саша М. разнет. Ни ова експлозија, међутим, није довела до прекида обрачуна па је средином априла у локалној дискотеци „Бабилон“, чији је власник Саша Н., близак екипи Владице М., подметнут пожар - каже извор „Блица“.

Он наводи да је по изласку Владице М. из затвора пре три дана, у циљу спречавања наставка обрачуна, уследила акција привођења, а у претресу су код припадника два клана заплењени аутомобили, наркотици, пиштољи, муниција и 150 грама барута. Против приведених кривичне пријаве поднете су у редовном поступку и они су после саслушања у полицији пуштени да се бране са слободе. У акцији полиције био је приведен Дејан Л., док Владица М. није нађен на кућној адреси.


#   полиција   Велики петак   кривичне пријаве
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима