Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шверц парфема и гардеробе на Градини

rssBookmark and Share

Градина 26.11.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су у два случаја на Градини, у сарадњи са полицијом, спречили кријумчарење парфема, гардеробе, обуће и додатне опреме за мобилне телефоне, чија је вредност процењена на више од 10.000 евра.

Шверц парфема и гардеробе на Градини

У првом случају је 21. новембра 2018. године детаљно прегледан камион домаћих регистарских ознака, који је из Турске ка Београду превозио фрижидере, у чијем је товарном делу поред онога што је уредно декларисано, откривено и 50 врећа и кутија пуних кријумчарене робе.

Како се испоставило, возач камиона, 40-годишњи Пожаревљанин је негде у околини Софије пресекао царинску сајлу, како би од непознатих људи, који су га претходно позвали телефоном, узео на превоз до Србије непријављену робу. Како је сам написао у изјави, обећана му је надокнада од 500 евра, која је требало да му буде исплаћена по преласку границе, односно, по примопредаји робе и обављеном послу.

У товару је откривено преко 600 парфема различитих познатих брендова и неколико хиљада различитих одевних предмета, обуће и женских торби. Међу гардеробом је највише било мушких и женских кошуља, хаљина, комплета, тренерки, фармерица, дуксерица, џемпера и различитог веша.У неколико кутија били су спаковани пуњачи и слушалице за мобилне телефоне.

Постоји сумња да део кријумчарене робе повређује и право интелектуалне својине познатих робних марки, јер на себи има њихове ознаке.

Против возача је покренут кривични поступак, а даљу истрагу у овом случају организованог кријумчарења преузела је полиција.

Други случај се догодио дан касније, када је у камиону новопазарксих регистарских ознака, поред пријављене робе из Турске, намењене увознику у Београду, пронађено и више од 3.000 комада непријављене мушке, женске и дечје гардеробе, веша и чарапа.


#   Градина   царина   кријумчарење   парфем   гардероба   кривични поступак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима