Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шверц више од једног килограмa злата и 43.000 евра

rssBookmark and Share

Градина 04.07.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом током викенда на излазној страни граничног прелаза Градина, у два одвојена прекршаја спречили кријумчарење више од килограма златног накита и 43.000 непријављених евра у поставама јакни.

Шверц више од једног килограмa злата и 43.000 евра

Када је 30. јуна на ред за царинску контролу стигао „порше“ белгиских регистарских ознака, путници – брачни пар и двоје деце, сви држављани Белгије турског порекла, на питање да ли имају нешто да пријаве, одговорили су одрично.

Цариници су ипак одлучили да детаљно прегледају аутомобил, пртљаг и путнике. Тада су међу личним стварима путнице и у пртљагу који се налазио у гепеку пронашли  кутијице и врећице са златним накитом.

Реч је о више од килограма златног накита, међу којим је било 8 огрлица тешких готово 550 грама, 4 наруквице од око 330 грама, 2 прстена и 23 златника различите величине и грамаже од укупне тежине од  преко 170 грама, чија је вредност готово три и по милиона динара.

Још један прекршај на Градини откривен је и 1. јула 2018. године у „мерцедесу“ немачких  регистарских ознака којим су путовала двојица немачких држављана турског порекла.

На питање царинских службеника да ли имају нешто да пријаве, одговор је гласио да имају само лични пртљаг.

Међутим, детаљан преглед демантовао је њихове речи када је у џепу шорца који је сувозач носио на себи пронађено 12.000 евра. Потом је и пртљагу 40-годишњег возача откривене непријављен новац у износу од  51.000 евра.

Интересантно је да су новчанице у апоенима по 500 евра биле сакривене тако што су претходно биле умотане у фолију, па зашивене у поставе три јакне.

Како новац нису пријавили, путницима је, сваком појединачно, враћен износ од по 10.000 евра, док је остатак од 43.000 евра задржан до окончања прекршајног поступка.

Коментара: 0


#   Градина   царина   кријумчарење   злато   брачни пар   Гранични прелаз   девизе
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима