Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Светлуцави камен са златним честицама у пртљагу путника тежак преко 2 килограма

rssBookmark and Share

Градина 23.10.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су 22. октобра 2020. године на Градини у сарадњи са полицијом спречили крајње необичан покушај кријумчарења, а и они најискуснији били су изненађени када је у пртљагу једног путника „засветлуцао“ камен тежак преко 2,3 килограма са златним честицама.

Светлуцави камен са златним честицама у пртљагу путника тежак преко 2 килограма

Прекршај је откривен када је на излазу из земље за детаљан преглед издвојен „ауди“ немачких регистарских ознака, којим је сам путовао немачки држављанин турског порекла.

На уобичајено питање о томе да ли има нешто што би требало пријавити, 47-годишњи господин рекао је да са собом носи само лични пртљаг.

Убрзо је утврђено да то баш није сасвим тачно, јер је у једној од путних торби у гепеку аутомобила, испод гардеробе, пронађен велики камен испресецан кварцним жилама и са јасно видљивим честицама злата у себи.

Након мерења утврђено је да је његова тежина 2.310 грама, а сам путник је у разговору са цариницима рекао да у њему нема више од 100 грама злата.

Како није желео да објасни одакле му камен који садржи злато, претпоставља се да је реч о колекционарском примерку, делу „златне жиле“, из кога би се евентуално накнадно могло издвојити злато.

Прелиминарна вредност овог узорка процењена је на око 235.000 динара, али да би она била прецизно утврђена, камен ће морати да прође експертску анализу.

Коментара: 0


#   Градина   царина   злато   Гранични прелаз   драго камење
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима