Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Три килограма драгог камења, злата и сребра (ФОТО)

rssBookmark and Share

Градина 27.10.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су 26. октобра 2017. године на граничном прелазу Градина приликом излазне контроле запленили преко 3,2 килограма златног и сребрног накита, 76 каменчића налик драгом камењу и око 70 мушких часовника, чија ће укупна вредност бити позната након стручне експертизе.

Три килограма драгог камења, злата и сребра (ФОТО)

Прекршај је откривен када је за селективну контролу издвојен аутомобил „Mercedes Benz“ немачких регистарских ознака, којим су путовала двојица мушкараца, 59-годишњи возач, немачки држављанин турског порекла и 52-годишњи сувозач, држављанин Турске.

Ону су током уобичајене конверзације са цариником, која је вођена на турском језику, рекли да немају ништа да пријаве, осим личног пртљага. Међутим, приликом започете детаљне контроле аутомобила, цариник је уочио видљиву нервозу једног од путника, што га је навело да најпре изврши његов детаљан претрес.

Тада је у простору испод каиша у унутрашњем делу панталона пронашао две пвц кесице, у којима је било 30 комада златног прстења и 76 каменчића, налик драгом камењу, различитих облика, величина и боје.

Даљим прегледом је у пртљажном простору аутомобила, на различитим местима, у неколико кеса и торби међу личним стварима, пронађено 68 мушких ручних часовника и око три килограма сребрног накита, огрлица, наруквица, прстења, минђуша и привезака.

Што се пронађених каменчића тиче, тек ће после експертизе бити потврђенo да ли се ради о оригиналном драгом камењу и колика је њихова вредност. Према изјави прекршиоца, реч је о рубинима, сафирима и „Swarovski“ кристалима.

Поред накита и сатова, привремено је задржан и аутомобил, јер вредност заплењене робе коју је било могуће проценити одмах, прелази једну трећину вредности возила. 


         


#   Градина   царина   кријумчарење   накит   злато   Гранични прелаз   драго камење
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима