Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tri kilograma dragog kamenja, zlata i srebra (FOTO)

rssBookmark and Share

Gradina 27.10.2017. Južna Srbija Info

Carinici su 26. oktobra 2017. godine na graničnom prelazu Gradina prilikom izlazne kontrole zaplenili preko 3,2 kilograma zlatnog i srebrnog nakita, 76 kamenčića nalik dragom kamenju i oko 70 muških časovnika, čija će ukupna vrednost biti poznata nakon stručne ekspertize.

Tri kilograma dragog kamenja, zlata i srebra (FOTO)

Prekršaj je otkriven kada je za selektivnu kontrolu izdvojen automobil „Mercedes Benz“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica muškaraca, 59-godišnji vozač, nemački državljanin turskog porekla i 52-godišnji suvozač, državljanin Turske.

Onu su tokom uobičajene konverzacije sa carinikom, koja je vođena na turskom jeziku, rekli da nemaju ništa da prijave, osim ličnog prtljaga. Međutim, prilikom započete detaljne kontrole automobila, carinik je uočio vidljivu nervozu jednog od putnika, što ga je navelo da najpre izvrši njegov detaljan pretres.

Tada je u prostoru ispod kaiša u unutrašnjem delu pantalona pronašao dve pvc kesice, u kojima je bilo 30 komada zlatnog prstenja i 76 kamenčića, nalik dragom kamenju, različitih oblika, veličina i boje.

Daljim pregledom je u prtljažnom prostoru automobila, na različitim mestima, u nekoliko kesa i torbi među ličnim stvarima, pronađeno 68 muških ručnih časovnika i oko tri kilograma srebrnog nakita, ogrlica, narukvica, prstenja, minđuša i privezaka.

Što se pronađenih kamenčića tiče, tek će posle ekspertize biti potvrđeno da li se radi o originalnom dragom kamenju i kolika je njihova vrednost. Prema izjavi prekršioca, reč je o rubinima, safirima i „Swarovski“ kristalima.

Pored nakita i satova, privremeno je zadržan i automobil, jer vrednost zaplenjene robe koju je bilo moguće proceniti odmah, prelazi jednu trećinu vrednosti vozila. 


         

Komentara: 0


#   Gradina   carina   krijumčarenje   nakit   zlato   Granični prelaz   drago kamenje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima