Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Током викенда нишка полиција задржала 13 пијаних возача

rssBookmark and Share

Ниш 24.05.2021. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у редовној контроли саобраћаја, током викенда, задржали су 13 возача који су аутомобилима управљали под дејством алкохола.

Полиција је у граду из саобраћаја искључила возача „опела“ који је возио са 3,36 промила алкохола у организму и тридесетогодишњег возача „алфе“ који је возио са 2,30 промила алкохола у организму.

Њима је, због прекршаја насилничка вожња, одређено задржавање, након чега им је Прекршајни суд у Нишу изрекао казну затвора у трајању од 30 дана, новчану казну у износу од 120.000 динара, заштитну меру забране управљања возилом Б категорије у трајању од девет месеци и 15 казнених поена.

Такође, полиција је из саобраћаја искључила возача „заставе“ старог 52 године који је возио са 2,28 промила алкохола у организму, као и возача „фијата“ који је возилом управљао са 2,56 промила алкохола.

Заустављен је и возач „опела“ старости 44 године, који је возио са 2,10 промила алкохола у организму, као и тридесеттрогодишњи возач „фолксвагена“ који је аутомобилом управљао са 2,08 промила алкохола.

Против ове четворице возача ће, због прекршаја насилничка вожња, бити поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Такође, због вожње под дејством алкохола, из саобраћаја су искључени и мушкарци старости 62, 52, 51, 41 и 25 година, као и двојица двадесетшестогодишњака и против њих ће бити поднете прекршајне пријаве.

Апелујемо на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола и доследно поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.


#   Ниш   алкохол   саобраћајна полиција   ПУ Ниш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима