Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

13 кг хероина у простору за батерију једног "Порше хибрида"

rssBookmark and Share

Градина 26.08.2021. Јужна Србија Инфо

На улазу граничног прелаза Градина 21. августа 2021. године заплењено је више од 13 килограма хероина скривеног у простор за батерију једног луксузног Порше хибрида.

13 кг хероина у простору за батерију једног "Порше хибрида"

Кријумчарење дроге откривено је када се, током вечери, на улазу у Србију из правца Бугарске за редовну контролу пријавио ''порше панамера хибрид'' швајцарских регистарских ознака за чијим је воланом био 29-годишњи младић који је путовао сам.

На основу анализе ризика, цариници су у сарадњи са граничном полицијом, спровели детаљан преглед возила, у за то специјално намењеној гаражи на самом прелазу.

Захваљујући томе је и откривено до сада незабележено место скривања, а то је батерија која хибридним возилима, поред уобичајног, омогућава и електрични погон.

Наиме, приликом прегледа пртљажника, при покушају да се отвори поклопац батерије, цариници су наишли на потешкоће, јер су два шрафа била залепљена. Упорни, као и увек, наставили су преглед са обореним задњим седиштем и наглим покретом успели су да отворе њен поклопац.

Уместо батерије, службеници су угледали уредно сложене пакете дроге, обмотане смеђом фолијом карактеристичном за паковање хероина.

Убрзо је, на основу узорка узетог из једног пакета, потврђено да се ради управо о том наркотику. 

Након што је полиција извршила обраду лица места, пакети су извађени и премерени, те је потврђено да је у батерију стао 51 пакет дроге (од чега 47 мањих и 4 већа).

Реч је о укупној тежини од 13.193 грама хероина.

Дрога, аутомобил и младић који је покушао да прокријумчари дрогу у батерији аутомобила предати су полицији у даљу надлежност.

С обзиром да је Градина један од најфреквентнијих и најоптерећенијих прелаза током летњих месеци, успех је утолико већи, што кријумчари који настоје да искористе сезонске гужве, рачунајући на слабију пажњу граничних службеника – у томе ипак не успевају.


#   МУП РС   хероин   Градина   царина   електрични аутомобили   батерије   Порше
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима