Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ТРАГЕДИЈА У БЛАЦУ: Пијани возач убио девојчицу на пешачком прелазу

rssBookmark and Share

Блаце 28.02.2016. Blic Online

Дванаестогодишња девојчица Н.Б. из Блаца изгубила је живот у саобраћајној незгоди која се догодила у суботу, око 21 сат, у главној улици

Пешачки прелаз на коме се догодила трагедија Фото: Љ. М,. РАС Србија
Пешачки прелаз на коме се догодила трагедија Фото: Љ. М,. РАС Србија

Према подацима из полиције, до саобраћајне незгоде је дошло када је возач путничког моторног возила „голф“ прокупачких регистарских таблица, под дејством алкохола, оборио дванаестогодишњу девојчицу која је прелазила улицу на обележеном пешачком прелазу, а након тога напустио лице места.

Несрећна девојчица је хитно превежена на Одељење ургентне медицине прокупачке болнице “др Алекса Савић”.

– Пацијент је довежен на Одељење ургентне медицине без знакова живота. Одмах по пријему обављена је реанимација и након тога је хитно транспортована у Клиничко болнички центра Ниш, где је на пријему у Одељење дечије хирургије констатована смрт – рекла је портпарол болнице у Прокупљу, др Марија Деспотовић.

Увиђај лица места извршио је основни јавни тужилац у Куршумлији и припадници Министарства унутрашњих послова у Блацу. Како преноси Блиц, возачу путничког моторног возила „голф“ Н. Б. (24) из Блаца, по налогу основног јавног тужиоца одређена је мера задржавања до 48 сати, због постојања основа сумње да је починио кривична дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди и он ће у законском року бити приведен основном јавном тужиоцу у Куршумлији.


#   Блаце   Клинички центар Ниш   Др Алекса Савић болница   саобраћајна незгода   алкохол   аутомобили   смрт   трагедија   Марија Деспотовић   пијанство   пешачки прелаз   Никола Бошковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима