Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Три ловца погинула у размаку од 10 сати

rssBookmark and Share

26.11.2013. Autor: Kurir

Три ловца погинула су у размаку од 10 сати на три различита ловишта у Србији! Најпре је у недељу ујутру страдао Д. Т. (51) у Горњој Горевници код Чачка кад је његова ловачка пушка случајно опалила док се кретао шибљем. Неколико сати касније, око 11.30, у лову је погинуо и Стеван С. (60) у селу Плавце код Бојника кад га је пријатељ и искусан ловац Добривоје П. (69) случајно погодио у груди из ловачке пушке.

Три ловца погинула у размаку од 10 сати

Разнео себи главу

Црна серија страдања настављена је око 18 часова, кад се Предраг Трајковић Гаринча (34) из Врања случајно убио током повратка из лова.
- Предраг се са групом ловаца колима враћао кући. Несрећа се догодила на путу Врање-Барелић код села Горње Пуношевце. Трајковић је држао пушку поред седишта усправљену између ногу. У једном тренутку зачуо се пуцањ, који га је погодио директно у главу - каже Предрагов колега.

Како сазнајемо, узрок ове трагедије највероватније је ловчева непажња, јер је, како се сумња, Трајковић заспао у возилу с пушком окренутом ка себи.
- Призор у колима био је ужасан. Метак је Предрагу разнео главу, због чега му није било спаса. Лекари су покушали реанимацију, али су, нажалост, само могли да констатују смрт - каже један од очевидаца несреће.
Предраг Трајковић био је искусан ловац, а члан ловачког удружења Фазан био је више од пет година.

- Ово је велика трагедија, која ће, нажалост, бити наук осталим ловцима да се оружјем не игра и не ради овако. По закону, требало је да сви ловци након лова испразне оружје и спакују га у футроле - каже наш извор из Управе ловишта.
Из Управе ловишта кажу да ће возач аутомобила у којем је дошло до несреће морати да сноси последице.

Возачева кривица

- Возач није смео да дозволи да ловци након завршеног лова с мецима у цеви уђу у аутомобиле и зато ће одговарати - каже наш извор из Управе ловишта.

Ловчева супруга
СУМЊАМ ДА ЈЕ ПУШКА САМА ОПАЛИЛА

Сања Трајковић, супруга настрадалог Предрага, каже да не верује у причу да је пушка сама опалила и разнела главу њеном супругу.
- То је ван сваке памети. Видела сам Предрагов леш и трагови метка уопште не иду с доње стране главе. Метак би га погодио у браду или у лице да је пушка сама опалила, али њему је лице нетакнуто. Такође, чудно је то што нико од људи у колима није повређен. Чекам налазе обдукције и видећемо шта ћемо даље. Предраг се 10 година бавио ловом и немогуће је да овако погине - каже Сања, која је сад самохрана мајка девојчице (9) и бебе од 40 дана.

Хронологија
ЦРНА НЕДЕЉА

- 9.30 - Нађено тело Д. Т. (51) у Горњој Горевници код Чачка. Претпоставља се да му је пушка случајно опалила
- 11.30 - Стеван С. (60) погинуо у селу Плавце код Бојника кад га је случајно погодио пријатељ Добривоје П. (69)
- 18.00 - Предраг Трајковић Гаринча (34) из Врања случајно се убио у колима док се враћао кући из лова.


#   Предраг Трајковић   Самохрана мајка   Горње Пуношевце
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима