Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У аутобусима на Градини "мрављи шверц", сакривени парфеми, козметика и текстил

rssBookmark and Share

Београд 27.03.2022. Јужна Србија Инфо

Цариници се свакодневно сусрећу са такозваним ''мрављим шверцом'', односно покушајима кријумчарења мањих количина различите робе, најчешће у пртљагу путника. Неколико таквих покушаја спречено је током претходних дана на прелазу Градина, када су у сарадњи са полицијом заплењени парфеми, козметика и текстилна роба, које су без пријављивања преко границе покушали да пренесу путници или возачи аутобуса.

У аутобусима на Градини "мрављи шверц", сакривени парфеми, козметика и текстил

Најсвежији случај забележен је 24. марта 2022. године, када је за детаљну контролу на улазу у земљу издвојен аутобус турског превозника, којим је ка Немачкој путовало 23 путника.

Током контроле у пртљагу једног од њих, 35-годишњег турског држављанина, пронађена је права мини-парфимерија. Он је у свој кофер и неколико картонских кутија спаковао преко 500 различитих парфема, крема и декоративне козметике, чија је вредност процењена на око 2.500 евра.

Сличан прекршај откривен је и два дана раније, када је на улазу у земљу за контролу издвојен аутобус којим је из Турске ка БиХ путовало 50 путника. Када су путници изнели свој пртљаг, цариници су најпре у самом пртљажнику пронашли неколико кеса са преко 30 пари нових патика.

Потом су патике, тренерке, мајице и каишеви са ознакама познатих робних марки, пронађени и у газиштима степеништа, испод маске предњег дела аутобуса, па чак и у кухињи, у шупљини иза микроталасне пећнице.

Одговорност за откривену робу, чија је вредност процењена на око 2.000 евра, преузео је 48-годишњи путник аутобуса, држављанин БиХ.

Преко 150 кријумчарених парфема, пронађено је 19. марта 2022. године приликом контроле аутобуса турског превозника, којим је из Истанбула ка нашој земљи путовало деветоро путника са двојицом возача.

Прекршај је откривен када су током контроле унутрашњости пртљажника цариници међу цревима и кабловима који воде до предњег дела аутобуса уочили тамне кесе. Да би дошли до њих морали су да са унутрашње стране отворе под аутобуса.

У кесама су се налазили парфеми са ознакама познатих робних марки, за које се као власник изјаснио један од возача аутобуса.


#   Београд   царина   Гранични прелаз   парфем   гардероба
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима