Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У аутобусу на Градини откривена цела апотека

rssBookmark and Share

Градина 12.02.2021. Јужна Србија Инфо

Цариници су 10. фебруара 2021. године на прелазу Градина у сарадњи са полицијом осујетили покушај кријумчарења више од 13.500 појединачних доза различитих лекова и суплемената, чија је вредност процењена на скоро 13.000 евра.

У аутобусу на Градини откривена цела апотека

Прекршај је откривен када се за контролу на излазу из земље пријавио аутобус турског превозника, који је са само четири путника и двојицом возача саобраћао на релацији Немачка-Турска.

Упитани да ли имају нешто да пријаве царинској контроли, путници и возачи рекли су да са собом носе искључиво лични пртљаг.

Приликом детаљног прегледа аутобуса који је ипак уследио, најпре је у боксу за пртљаг путника пронађен огроман кофер пун различитих лекова.

Потом су у истом простору пронађене још три торбе такође крцате кутијама таблета, ињекција, медицинских крема и суплемената.

На крају су и у ручном фрижидеру пронађене термо кесе са скупим медикаментима произведеним у Немачкој.

Даљом контролом пронађене су и оригиналне фактуре немачке апотеке за читаву палету лекова и ињекција за лечење дијабетеса, кардио-васкуларних обољења, реуматског артритиса, па до различитих капи, масти и крема, као и витамина и суплемената за јачање имунитета.

Против возача аутобуса, 60-годишњег турског држављанина, покренут је прекршајни поступак пред надлежним судом, до чијег ће окончања заплењени лекови бити задржани.


#   аутобус   Градина   царина   кријумчарење   лекови   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима