Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен бивши председник општине Власотинце

rssBookmark and Share

Власотинце 11.02.2013. Autor: T.E |

Полиција у Лесковцу ухапсила је бившег председника општине Власотинце и још пет особа, због сумње да су злоупотребили положај и оштетили градски буџет.

Ухапшен бивши председник општине Власотинце

Ухапшени су бивши председник општине С.Ш. (48), Н. В. (59) надзорни орган на изградњи спортске хале, Д. С. (70), власник ЗФР "Мика“ Шишава, Д. С. (59), власник ГРЗ

"Стојановић Драган" Дадинци, В. Т. (57), надзорни орган радова у МЗ "Шишава" и Ж. С. (51), сарадник на јавним набавкама општине Власотинце, наводи се у саопштењу МУП-а.

Осумњичени се терете да су оштетили буџет општине Власотинце за више од 15,2 милиона динара.

Од 2007. до 2011. године, по налогу С. Ш., осумњичени Н. В., Д. С. и Д. С. на име фиктивних и двапут фактурисаних радова, оштетили су општину Власотинце за износ од 11,8 милиона динара, при изградњи спортске хале у Власотинцу.

По налогу бившег председника општине Власотинце, при реконструкцији атарских путева и водоводне мреже у МЗ "Шишава", осумњичени В. Т. је, оверавајући радове који нису уговорени нити признати од наручиоца, оштетио општину Власотинце за износ од 2,4 милиона динара.

При изради канализационе мреже у МЗ "Бољаре" осумњичени Ж. С. по налогу С.Ш. наручио је и платио израду Главног идејног пројекта, иако је у архиви ЈКП "Водовод Власотинце" већ постојао идентичан пројекат, за шта је општина Власотинце оштећена за више од 990.000 динара, наводи се у саопштењу.


#   Власотинце   Срђан Шушулић   председник општине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима