Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшени док су крали каблове

rssBookmark and Share

Прокупље 25.09.2014. Блиц

И. Р. (28) и В. С. обојица из Прокупља, ухапшени су у ноћи између понедељка и уторка док су покушавали да украду бакарни кабли из дворишта бивше фабрике Топличанка у Прокупљу.

Ухапшени док су крали каблове

Према незваничним информацијама из полиције, они су већ дуже време праћени, а ухваћени су на делу када су већ натоварили приколицу пуну бакарних каблова.

Иако се још увек не зна тачна вредност украдене робе, процењује се да она износи више 500. 000 динара.

Због штрајка адвоката они су након саслушања пуштени да се бране са слободе, али је по против њих поднета кривична пријава у редовноом поступку за тешку крађу.

У полицији сазнајемо и да поред двојице младића који су ухваћени на делу, кривична пријава ће бити поднета и против чувара овог објекта, јер се сумња да је знао за крађу и да је није пријавио.

Иначе, сазнајемо и да је ова група праћена већ дуже време и да се само чекао прави моменат хапшења. Сумња се да су украдене бакарне каблове палили у једној кући у Растовници недалеко од Прокупља, а да су затим бакар возили и продавали на отпаде у околини Прокупља.

Обојица младића су од раније позната полицији и већ неколико пута су хапшени за разна кривична дела, међу њима и шверц и продаја наркотика.

Како "Блиц" сазнаје обојица осумњичених за ову крађу су радници једног Јавног предузећа у граду, а да су тренутно на боловању.

Коментара: 0


#   Прокупље   хапшење   крађа   кривична пријава
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима