Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшени управник и васпитач нишког затвора због мита

rssBookmark and Share

Ниш 22.12.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Три особе ухапшене због мита за условни отпуст из затвора у Нишу, међу којима су и управник и васпитач тог затвора. Осумњичени су да су тражили 5.000 евра за позитиван извештај о затворенику.

Фото: telegraf.rs
Фото: telegraf.rs

По налогу Тужилашта за организовани криминал, а у сарадњи са БИА, ухапшени су управник нишког затвора Д. П. и затворски васпитач С.М. као и Х.Ј, саопштило је Тужилаштво за организовани криминал.

Они се сумњиче да су као организована криминална група током ове године створили план деловања за проналажење осуђеника који издржавају казну у КПЗ Ниш и који су испунили законски услов за подношење захтева за условни отпуст, а који пристају да им дају 5.000 евра.

Након пријема новца, сачинио би се извештај, на основу којих би се представници КПЗ Ниш позитивно изјаснили пред надлежним судовима у циљу добијања отпуста осуђеника-даваоца мита.

Ухапшенима се на терет ставља и кривично дело примање мита и кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела.

Кривична пријава ће бити поднета и против осуђеника Д. И. због постојања основа сумње да је извршио кривично дело давање мита.

Свим ухапшенима одређено је полицијско задржавање и они ће уз кривичну пријаву бити спроведени Тужилаштву за организовани криминал, саопштено је из тужилаштва.

Претреси су у току.


#   Ниш   хапшење   мито   Више јавно тужилаштво   управа   КПЗ Ниш   ПУ Ниш   васпитач
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима