Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшено 139 особа због диловања дроге и недозвољеног поседовања оружја, међу њима и неколико особа са југа Србије

rssBookmark and Share

Лесковац 04.12.2017. Јужна Србија Инфо

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници полиције у више одвојених акција претходних дана ухапсили 139 особа, запленили велику количину оружја и одузели скоро 129 килограма дроге.

Фото: МУП/Танјуг
Фото: МУП/Танјуг

Ова лица ухапшена су због сумње да су починила кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Због поседовања наркотика ради њихове даље продаје ухапшено је 96 особа, од којих је одузето укупно 128,5 килограма опојне дроге, а откривено је и седам лабораторија за производњу различитих наркотика.

Због недозвољеног поседовања или ношења оружја ухапшене су 43 особе, а код њих је, између осталог, пронађено 14,5 килограма експлозива, два ручна ракетна бацача "зоља", 56 пушака, 36 пиштоља и револвера и шест бомби.

Припадници Минисарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су две особе и запленили више од килограм марихуане. 

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних ухапшени су Н.С. (1973) и С.С. (1988). 

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном  тужилаштву у Прокупљу.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу ухапсили су С.М. (1969), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога. 

Полиција је од осумњиченог запленила око 68 грама марихуане. 

С.М. ће уз кривичну пријаву бити приведени Основном јавном тужиоцу у Прокупљу.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су А.Г. (1991), због постојања основа сумње да је починио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и  недозвољена производња држање ношење и промет оружја и експлозивних материја. 

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог запленила 142 грама марихуане, 21 грам семенки канабиса, око килограм и по резаног дувана, ловачку пушку, кундак и механизам за опаљивање у деловима за ловачку пушку, 22 комада муниције за ловачку пушку, 16 комада муниције, вагицу за прецизно мерење, аутомобил Лада Нива и комби Рено без регистарских ознака. 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су Д.Р. (1992), због постојања основа сумње да је починио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња држање ношење и промет оружја и експлозивних материја. 

Полиција је код осумњиченог, приликом претреса стана, запленила око 13 килограма марихуане, ловачку пушку и вагицу за прецизно мерење. 

Д.Р. ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.


#   Лесковац   Прокупље   дрога   нарко-дилер   МУП РС   Небојша Стефановић   оружје   кривично дело
@nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима