Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšeno 139 osoba zbog dilovanja droge i nedozvoljenog posedovanja oružja, među njima i nekoliko osoba sa juga Srbije

rssBookmark and Share

Leskovac 04.12.2017. Južna Srbija Info

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsili 139 osoba, zaplenili veliku količinu oružja i oduzeli skoro 129 kilograma droge.

Foto: MUP/Tanjug
Foto: MUP/Tanjug

Ova lica uhapšena su zbog sumnje da su počinila krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba, od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača "zolja", 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi.

Pripadnici Minisarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su dve osobe i zaplenili više od kilogram marihuane. 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih uhapšeni su N.S. (1973) i S.S. (1988). 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom  tužilaštvu u Prokuplju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju uhapsili su S.M. (1969), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. 

Policija je od osumnjičenog zaplenila oko 68 grama marihuane. 

S.M. će uz krivičnu prijavu biti privedeni Osnovnom javnom tužiocu u Prokuplju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su A.G. (1991), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i  nedozvoljena proizvodnja držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog zaplenila 142 grama marihuane, 21 gram semenki kanabisa, oko kilogram i po rezanog duvana, lovačku pušku, kundak i mehanizam za opaljivanje u delovima za lovačku pušku, 22 komada municije za lovačku pušku, 16 komada municije, vagicu za precizno merenje, automobil Lada Niva i kombi Reno bez registarskih oznaka. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su D.R. (1992), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Policija je kod osumnjičenog, prilikom pretresa stana, zaplenila oko 13 kilograma marihuane, lovačku pušku i vagicu za precizno merenje. 

D.R. će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.


#   Leskovac   Prokuplje   droga   narko-diler   MUP RS   Nebojša Stefanović   oružje   krivično delo
@nesastefanovic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima