Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вршњаку палицом поломио обе руке

rssBookmark and Share

19.03.2015. Јужна Србија Инфо

Нишка полиција поднела је кривичну пријаву због наношења тешких телесних повреда против осамнаестогодишњег А.Н. ученика трећег разреда машинско техничке школе „15. мај“ јер је брутално претукао вршњака Немању Јанковића матуранта школе „12. фебруар“.

Вршњаку палицом поломио обе руке

Стравичан напад догодио се у уторак у заједничком дворишту ове две образовне установе, када је А.Н. без икаквог повода Јанковића напао металном палицом и поломио му обе руке.

Претучени младић је пребачен у нишку болницу где су му констатовани вишеструки преломи подлактица и лаката као и бројни хематоми по телу.

Мотив напада се још утврђује, а сумња се да је А.Н. био извршилац нарученог премлаћивања.

Немања тврди да је А.Н. имао намеру да га убије те да се спасао јер је рукама заштитио главу.

Био сам у учионици када ме је један младић, иначе мој комшија из села Балајнац, позвао да изађем у двориште где ме чека А.Н. Зачудио сам се што ми се он уопште обраћа јер са њим не разговарам, а А.Н. знам само из виђења. Чим сам отворио врата, видео сам шипку како се устремљује према мени. Рукама сам покрио главу а младић, који је био маскиран капуљачом и наочарима, ми је задао серију удараца. Пао сам на колена, он ме шутнуо а тада сам чуо момка који ме је позвао да изађем да каже: – Доста му је било. Успео сам да допузим до улаза у школу и ту сам се онесвестио – прича жртва напада. Истиче да са дечаком за кога је убеђен да му је наместио премлаћивање нема никакав озбиљан сукоб.

Директорка школе:Немања је добар дечко

У школама, чији су ђаци актери сукоба истичу да ништа није наговештавало да ће доћи до оваквог обрачуна.

- Немања је добар дечак, редовно похађа наставу и никада није правио проблеме. Сви смо изненађени овим догађајем – наглашава Снежана Живковић, директорка школе „12. фебруар“. Међутим, директорка „15. маја“ Славица Јукић није имала речи хвале за свог ученика А.Н.

- Он је понављао трећи разред због изостанака и лоших оцена. Нема родитеље па живи са сестром и братом. Његово одељење је у време тог догађаја имало практичну наставу, али је он напустио и вратио се у школу да нападне тог дечака – каже Јукићева.

- Од детињства не разговарамо иако смо из истог села. Знам да се он дружи са тим момком који ме је претукао али никада нисам помислио да ће га ангажовати да ме премлати – коментарише тучу Немања.

Његова мајка Јасна плачући каже да не може да схвати да постоји такав монструм који је без икаквог повода хтео да јој убије сина.

- Послали смо га у школу а из болнице су нам јавили да је претучен. Четворо деце имамо, одвајамо последњи динар да од њих направимо људе. Немања ни са ким није имао проблема, осим са тим нашим комшијом. Обратили смо се његовим родитељима а они нису хтели ни да нас саслушају. Немања је ово све много тешко поднео. Читаве ноћи је јецао од болова и трзао се у сну – прича потрешена жена.

А.Н. је након саслушања пуштен да се брани са слободе. Против наводног наручиоца премлаћивања за сада није поднета никаква кривична пријава.

 

Белами портал


#   туча   ученици   насиље   кривична пријава   Балајнац   МТШ 15. мај   бејзбол палица   Техничка школа 12. фебруар   Славица Јукић   лом   Немања Јанковић     Ана Живковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима