Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vršnjaku palicom polomio obe ruke

rssBookmark and Share

19.03.2015. Južna Srbija Info

Niška policija podnela je krivičnu prijavu zbog nanošenja teških telesnih povreda protiv osamnaestogodišnjeg A.N. učenika trećeg razreda mašinsko tehničke škole „15. maj“ jer je brutalno pretukao vršnjaka Nemanju Jankovića maturanta škole „12. februar“.

Vršnjaku palicom polomio obe ruke

Stravičan napad dogodio se u utorak u zajedničkom dvorištu ove dve obrazovne ustanove, kada je A.N. bez ikakvog povoda Jankovića napao metalnom palicom i polomio mu obe ruke.

Pretučeni mladić je prebačen u nišku bolnicu gde su mu konstatovani višestruki prelomi podlaktica i lakata kao i brojni hematomi po telu.

Motiv napada se još utvrđuje, a sumnja se da je A.N. bio izvršilac naručenog premlaćivanja.

Nemanja tvrdi da je A.N. imao nameru da ga ubije te da se spasao jer je rukama zaštitio glavu.

Bio sam u učionici kada me je jedan mladić, inače moj komšija iz sela Balajnac, pozvao da izađem u dvorište gde me čeka A.N. Začudio sam se što mi se on uopšte obraća jer sa njim ne razgovaram, a A.N. znam samo iz viđenja. Čim sam otvorio vrata, video sam šipku kako se ustremljuje prema meni. Rukama sam pokrio glavu a mladić, koji je bio maskiran kapuljačom i naočarima, mi je zadao seriju udaraca. Pao sam na kolena, on me šutnuo a tada sam čuo momka koji me je pozvao da izađem da kaže: – Dosta mu je bilo. Uspeo sam da dopuzim do ulaza u školu i tu sam se onesvestio – priča žrtva napada. Ističe da sa dečakom za koga je ubeđen da mu je namestio premlaćivanje nema nikakav ozbiljan sukob.

Direktorka škole:Nemanja je dobar dečko

U školama, čiji su đaci akteri sukoba ističu da ništa nije nagoveštavalo da će doći do ovakvog obračuna.

- Nemanja je dobar dečak, redovno pohađa nastavu i nikada nije pravio probleme. Svi smo iznenađeni ovim događajem – naglašava Snežana Živković, direktorka škole „12. februar“. Međutim, direktorka „15. maja“ Slavica Jukić nije imala reči hvale za svog učenika A.N.

- On je ponavljao treći razred zbog izostanaka i loših ocena. Nema roditelje pa živi sa sestrom i bratom. Njegovo odeljenje je u vreme tog događaja imalo praktičnu nastavu, ali je on napustio i vratio se u školu da napadne tog dečaka – kaže Jukićeva.

- Od detinjstva ne razgovaramo iako smo iz istog sela. Znam da se on druži sa tim momkom koji me je pretukao ali nikada nisam pomislio da će ga angažovati da me premlati – komentariše tuču Nemanja.

Njegova majka Jasna plačući kaže da ne može da shvati da postoji takav monstrum koji je bez ikakvog povoda hteo da joj ubije sina.

- Poslali smo ga u školu a iz bolnice su nam javili da je pretučen. Četvoro dece imamo, odvajamo poslednji dinar da od njih napravimo ljude. Nemanja ni sa kim nije imao problema, osim sa tim našim komšijom. Obratili smo se njegovim roditeljima a oni nisu hteli ni da nas saslušaju. Nemanja je ovo sve mnogo teško podneo. Čitave noći je jecao od bolova i trzao se u snu – priča potrešena žena.

A.N. je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode. Protiv navodnog naručioca premlaćivanja za sada nije podneta nikakva krivična prijava.

 

Belami portal


#   tuča   učenici   nasilje   krivična prijava   Balajnac   MTŠ 15. maj   bejzbol palica   Tehnička škola 12. februar   Slavica Jukić   lom   Nemanja Janković     Ana Živković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima