Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплењено пет „либанских клопки” и бланко платне картице на Градини

rssBookmark and Share

Градина 19.06.2019. Јужна Србија Инфо

Цариници су 18. јуна 2019. године у сарадњи са полицијом на прелазу Градина запленили пет тзв. „либанских клопки“, 20 бланко платних картица, као и опрему за њихову злоупотребу и подизање туђег новца са банкомата.

Заплењено пет „либанских клопки” и бланко платне картице на Градини

Прекршај је откривен када је на улазу у земљу за детаљну контролу издвојен „голф“ бугарских регистарских ознака, којим је сам путовао 40-годишњи бугарски држављанин.

Он је у разговору са цариницима рекао да нема ништа да пријави изузев личног пртљага, што је врло брзо демантовао детаљан преглед аутомобила.

Тада је, најпре у простору мотора, поред филтера за ваздух, а потом и у ладицама за документа и у десним вратима, испод пластичних лајсни на поду, као и у фабричким шупљинама пртљажника и торби са личним пртљагом откривено укупно пет скимера, познатијих као „либанске клопке“.

На поменутим местима, пронађено је 20 бланко платних картица, као и два мобилна телефона, папири са кодовима, каблови за скимере, лаптоп рачунар са меморијским картицама и мобилним инетрнетом, читач магнетног записа, флеш меморија, па чак и један пар црних плетених рукавица.

Оваквих случајева је било и раније, а током неколико претходних година заплењено је више од десет оваквих направа за скидање новца са туђег рачуна. Последњи пут је један такав уређај за махинације пронађен такође на Градини, у јануару ове године, приликом уласка у Србију „тојоте аурис“ бугарских регистрација, којом су тројица држављана те земље путовала ка Братислави.


#   Градина   царина   Либанска клопка апарат   платна картица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима