Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaplenjeno pet „libanskih klopki” i blanko platne kartice na Gradini

rssBookmark and Share

Gradina 19.06.2019. Južna Srbija Info

Carinici su 18. juna 2019. godine u saradnji sa policijom na prelazu Gradina zaplenili pet tzv. „libanskih klopki“, 20 blanko platnih kartica, kao i opremu za njihovu zloupotrebu i podizanje tuđeg novca sa bankomata.

Zaplenjeno pet „libanskih klopki” i blanko platne kartice na Gradini

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljnu kontrolu izdvojen „golf“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 40-godišnji bugarski državljanin.

On je u razgovoru sa carinicima rekao da nema ništa da prijavi izuzev ličnog prtljaga, što je vrlo brzo demantovao detaljan pregled automobila.

Tada je, najpre u prostoru motora, pored filtera za vazduh, a potom i u ladicama za dokumenta i u desnim vratima, ispod plastičnih lajsni na podu, kao i u fabričkim šupljinama prtljažnika i torbi sa ličnim prtljagom otkriveno ukupno pet skimera, poznatijih kao „libanske klopke“.

Na pomenutim mestima, pronađeno je 20 blanko platnih kartica, kao i dva mobilna telefona, papiri sa kodovima, kablovi za skimere, laptop računar sa memorijskim karticama i mobilnim inetrnetom, čitač magnetnog zapisa, fleš memorija, pa čak i jedan par crnih pletenih rukavica.

Ovakvih slučajeva je bilo i ranije, a tokom nekoliko prethodnih godina zaplenjeno je više od deset ovakvih naprava za skidanje novca sa tuđeg računa. Poslednji put je jedan takav uređaj za mahinacije pronađen takođe na Gradini, u januaru ove godine, prilikom ulaska u Srbiju „tojote auris“ bugarskih registracija, kojom su trojica državljana te zemlje putovala ka Bratislavi.


#   Gradina   carina   Libanska klopka aparat   platna kartica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima