Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплењено скоро тона непријављене гардеробе и обуће

rssBookmark and Share

Градина 10.06.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су 7. и 8. јуна 2018. године, на улазу граничног прелаза Терминал Градина, у два шлепера пуна робе из Турске привремено задржали скоро тону непријављене гардеробе, као и оне за коју се сумња да повређује право интелектуалне својине.

Заплењено скоро тона непријављене гардеробе и обуће

Возач камиона турске националности који је 7. јуна путовао из Истанбула ка Суботици, превозећи товар тежи од 18 тона, нашао се у прекршају по два основа: због тога што више од 400 кг робе није пријавио, али и због готово 350 кг гардеробе у чију се аутентичност сумња.

Одећа без икакве пратеће документације, и то преко 6.500 пари чарапа, више од 800 мајица, око 500 пари мушког и женског доњег веша, скоро 200 пари женских панталона, више од 100 марама и друге робе пронађена је међу регуларно пријављеним товаром. Вредност заплењене непријављене гардеробе је скоро 6.000 евра.

Поред овога, у истом камиону пронађена је и већа количина гардеробе за коју се сумња да не носи оригиналну ознаку познатих брендова.

Реч је о скоро 1.000 мајица „луј витон“, „гес“, „адидас“ и „мини маус“, преко 800 дечијих комплета „мини маус“, „спајдермен“, „најк“ и „фроузен“, скоро 250 дечијих бодија „мики маус“ и „хелоу кити“ и исто толико хаљина “фроузен“, „гучи“ и „десигуал“, више од 30 каишева „бос“, „келвин клајн“ и „филип плејн“, као и скоро 60 ћебади за децу „бамби“. Вредност спорног товара од око 2.500 артикала сумњивог порекла је приближно 6.000 евра.

Сличан прекршај догодио се и данас, 8. јуна, такође у камиону турских регистарских ознака који је робу превозио од Истанбула ка Брчком.

Реч је о гардероби сумњивог порекла, за коју се претпоставља да је била намењена продаји на пијаци „Аризона“.

У товару тешком 130 килограма нашло се чак 200 торби „гес“, „зара“, гучи“ и „мики маус“, око 100 пари патика „најк“, скоро 300 пари папуча „диор“ и „гучи“ и 20 каишева „гучи“.


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   гардероба   обућа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима