Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због вожње под дејством алкохола санкционисано 23 возача током викенда у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 15.11.2021. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у редовној контроли током викенда, из саобраћаја су искључили 23 возача због вожње под дејством алкохола, међу којима једног због насилничке вожње, као и једног који је одбио да се алкотестира.

Због вожње под дејством алкохола санкционисано 23 возача током викенда у Нишу

Полиција је, у околини Дољевца, алкотестирала двадесетдеветогодишњег возача „фијата“ и утврдила да је управљао возилом са 2,18 промила алкохола у организму.

Њему је, због прекршаја насилничка вожња, одређено задржавање, након чега му је Прекршајни суд у Нишу изрекао казну затвора у трајању од 40 дана и новчану казну у износу од 220.000 динара.

Двадесетједногодишњи возач „бмв“ се сумњичи да је, управљајући возилом са 1,49 промила алкохола у организму, прошао на црвено светло и ударио у друго возило.

Возачу је одређено задржавање и против њега ће бити поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Саобраћајна полиција задржала је још осморицу возача који су возили са више од 1,21 промила алкохола у организму, као и једног који је одбио да се алкотестира.

Против свих возача ће бити поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Апелујемо на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола и доследно поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.


#   Ниш   саобраћајна полиција   вожња   алко-тест   викенд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима