Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Златне огрлице вредне око три милиона динара у јастуку

rssBookmark and Share

Градина 03.02.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су 1. фебруара 2020. године на прелазу Градина, у сарадњи са полицијом спречили кријумчарење око 850 грама златног накита и 15 боксова цигарета са страним акцизним маркицама.

Златне огрлице вредне око три милиона динара у јастуку

Прекршај је откривен када је у поподневним сатима на улазну контролу пристигао путнички комби „форд галакси“ бугарских регистарских ознака, којим је из своје земље ка Немачкој путовало петоро бугарских држављана.

Без обзира што су сви рекли да немају ништа осим личног пртљага, издвојени су за детаљан преглед и испоставило се да је та процена била добра, јер је код троје путника пронађена кријумчарена роба.

Већ на самом почетку контроле цариник је у јастуку, на којем се одмарала једна од присутних путница, пронашао две златне огрлице и наруквицу, укупне тежине око 700 грама, чија је вредност процењена на готово три милиона динара.

Потом је и у пртљагу друге путнице пронађено 17 различитих комада златног накита, укупне тежине око 80 грама, да би и у коферу једног од путника било пронађено девет златних наруквица, као и два прстена, чија је укупна тежина око 70 грама.

Даљом контролом је и у шупљинама седишта возила пронађено 15 боксова различитих цигарета, за које се као власник јавио мушкарац у чијем је пртљагу пронађено и 70 грама непријављеног злата.

Непријављено злато, као и цигарете ће бити предмет хитног прекршајног поступка који је покренут пред надлежним судом.

Коментара: 0


#   Градина   царина   кријумчарење   накит   злато
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима