Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zlatne ogrlice vredne oko tri miliona dinara u jastuku

rssBookmark and Share

Gradina 03.02.2020. Južna Srbija Info

Carinici su 1. februara 2020. godine na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom sprečili krijumčarenje oko 850 grama zlatnog nakita i 15 boksova cigareta sa stranim akciznim markicama.

Zlatne ogrlice vredne oko tri miliona dinara u jastuku

Prekršaj je otkriven kada je u popodnevnim satima na ulaznu kontrolu pristigao putnički kombi „ford galaksi“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je iz svoje zemlje ka Nemačkoj putovalo petoro bugarskih državljana.

Bez obzira što su svi rekli da nemaju ništa osim ličnog prtljaga, izdvojeni su za detaljan pregled i ispostavilo se da je ta procena bila dobra, jer je kod troje putnika pronađena krijumčarena roba.

Već na samom početku kontrole carinik je u jastuku, na kojem se odmarala jedna od prisutnih putnica, pronašao dve zlatne ogrlice i narukvicu, ukupne težine oko 700 grama, čija je vrednost procenjena na gotovo tri miliona dinara.

Potom je i u prtljagu druge putnice pronađeno 17 različitih komada zlatnog nakita, ukupne težine oko 80 grama, da bi i u koferu jednog od putnika bilo pronađeno devet zlatnih narukvica, kao i dva prstena, čija je ukupna težina oko 70 grama.

Daljom kontrolom je i u šupljinama sedišta vozila pronađeno 15 boksova različitih cigareta, za koje se kao vlasnik javio muškarac u čijem je prtljagu pronađeno i 70 grama neprijavljenog zlata.

Neprijavljeno zlato, kao i cigarete će biti predmet hitnog prekršajnog postupka koji je pokrenut pred nadležnim sudom.

Komentara: 0


#   Gradina   carina   krijumčarenje   nakit   zlato
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima