Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зоран Ћирић се на суђењу брани ћутањем

rssBookmark and Share

09.11.2015. Б92,Танјуг

Нишки писац Зоран Ћирић браниће се ћутањем у поступку у коме се терети да је СМС порукама угрозио сигурност нишког градоначелника Зорана Перишића.

Зоран Ћирић се на суђењу брани ћутањем

Одбрана Ћирића предложила је да се снимљене поруке са једног од мобилних телефона изузму из доказног материјала јер су ти докази, како одбрана сматра, прибављени на незаконит начин и представљају интерну комуникацију Ћирића са појединим нишким функционерима.

“Поруке нису упућене директно Перишићу, а поруке су њему прослеђене од стране оних функционера који су их добили од нишког писца почетком децембра 2013. године“, наводи одбрана.

Суд је одбио овај предлог, а суђење је одложено док одлука да ли ће ти докази бити изузети или не не буде била коначна.

Одбрана, коју је предводио нишки адвокат Бошко Ристић, тражила је концентрацију доказа, како би било омогућено суочавање у случају потребе.

Позиву суда, као сведоци, одазвали су се председник Скупштине града Ниша Миле Илић, одборници Бранислав Јовановић и Игор Новаковић, представници Полицијске управе, док одборник Драган Чорбић није дошао на заказано рочиште.

Позиву суда се одазвао и оштећени Зоран Перишић са својим пуномоћником Данилом Николићем.

Представник тужилаштва рекао је "да ово није суђење уметнику већ грађанину Зорану Ћирићу".

Ћирић је децембра 2013. године послао четири СМС поруке појединим нишким политичарима (Илићу, Новаковићу, Чорбићу и Јовановићу) који су са тим порукама затим упознали Перишића.

Ћирић је рекао раније новинарима да су његове поруке заправо затворени тип перформанса и његова приватна преписка са поједим функционерима.

Наставак суђења заказан је за 10. децембар 2015. године.


#   претње   Бошко Ристић   Зоран Ћирић   Миле Илић   суд   Зоран Перишић   Игор Новаковић   одбрана   Бранислав Јовановић   Писац   суђење   сведоци   Драган Чорбић
@ProfdrPerisic @redinmind @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима