Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zoran Ćirić se na suđenju brani ćutanjem

rssBookmark and Share

Niš 09.11.2015. B92,Tanjug

Niški pisac Zoran Ćirić braniće se ćutanjem u postupku u kome se tereti da je SMS porukama ugrozio sigurnost niškog gradonačelnika Zorana Perišića.

Zoran Ćirić se na suđenju brani ćutanjem

Odbrana Ćirića predložila je da se snimljene poruke sa jednog od mobilnih telefona izuzmu iz dokaznog materijala jer su ti dokazi, kako odbrana smatra, pribavljeni na nezakonit način i predstavljaju internu komunikaciju Ćirića sa pojedinim niškim funkcionerima.

“Poruke nisu upućene direktno Perišiću, a poruke su njemu prosleđene od strane onih funkcionera koji su ih dobili od niškog pisca početkom decembra 2013. godine“, navodi odbrana.

Sud je odbio ovaj predlog, a suđenje je odloženo dok odluka da li će ti dokazi biti izuzeti ili ne ne bude bila konačna.

Odbrana, koju je predvodio niški advokat Boško Ristić, tražila je koncentraciju dokaza, kako bi bilo omogućeno suočavanje u slučaju potrebe.

Pozivu suda, kao svedoci, odazvali su se predsednik Skupštine grada Niša Mile Ilić, odbornici Branislav Jovanović i Igor Novaković, predstavnici Policijske uprave, dok odbornik Dragan Čorbić nije došao na zakazano ročište.

Pozivu suda se odazvao i oštećeni Zoran Perišić sa svojim punomoćnikom Danilom Nikolićem.

Predstavnik tužilaštva rekao je "da ovo nije suđenje umetniku već građaninu Zoranu Ćiriću".

Ćirić je decembra 2013. godine poslao četiri SMS poruke pojedinim niškim političarima (Iliću, Novakoviću, Čorbiću i Jovanoviću) koji su sa tim porukama zatim upoznali Perišića.

Ćirić je rekao ranije novinarima da su njegove poruke zapravo zatvoreni tip performansa i njegova privatna prepiska sa pojedim funkcionerima.

Nastavak suđenja zakazan je za 10. decembar 2015. godine.

Komentara: 0


#   Niš   pretnje   Boško Ristić   Zoran Ćirić   Mile Ilić   sud   Zoran Perišić   Igor Novaković   odbrana   Branislav Jovanović   Pisac   suđenje   svedoci   Dragan Čorbić
@ProfdrPerisic @redinmind @


 


[ Dodaj komentar ]