Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Slučaj Ćirić-Perišić: Promenjen sudija, ročište odloženo

rssBookmark and Share

08.10.2015. NTV, Tanjug

Zbog promene sudije u krivičnom predmetu protiv književnika Zorana Ćirića postupak je vraćen na početak, a današnje ročište je odloženo i novo je zakazano za 9. novembar.

Slučaj Ćirić-Perišić: Promenjen sudija, ročište odloženo

U Osnovni sud nije došao oštećeni, gradonačelnik Niša Zoran Perišić, a od pozvanih svedoka pojavili su se samo predsednik Skupštine grada Mile Ilić i odbornik Branislav Jovanović.

Ćirićev branilac Boško Ristić predložio je da se svi dokazi izvedu na jednom ročištu u prisustvu svih svedoka (koncetracija dokaza) kako bi oni bili suočeni u slučaju razlike u izjavama. Kako na današnjem ročištu nisu bili ispunjeni ti uslovi suđenje je odloženo, a odustalo se i od ponavljanja uvodnih izlaganja.

Perišić nije opravdao današnji nedolazak u sud, pa će biti upozoren na novčanu kazu u slučaju ponovnog nedolaska 9. novembra. Ćirić se u optužnom predlogu tužilaštva tereti da je ugrozio sigurnost gradonačelnika Niša Zorana Perišića slanjem pretećih sms poruka pojedinim niškim funkcionerima.

U uvodnoj reči na prethodnom ročištu odbrana je zatražila veštačanje neuropsihijatra da li je Perišić osećao strah i ugroženost i za veštaka predložila Slavicu Đukić Dejanović, a same poruke, na predlog odbrane, veštačio bi profesor sociologije kulture prof. dr Dragan Žunić. Sud će se o ovim predlozima naknadno izjasniti, rečeno je na ročištu održanom polovinom jula ove godine, a očekuje se da odbrana te predloge ponovi i na novom ročištu 9.novembra.

Tužilaštvo je predložilo da se kao svedoci saslušaju niški funkcioneri Mile Ilić, Dragan Čorbić i Igor Novaković kome je Ćirić uputio preteće poruke koje su se, kako se sumnja, odnosile na Perišića, dok je odbrana predložila da se kao svedok, osim njih, sasluša i Branislav Jovanović koji je takođe primio Ćirićeve poruke.

Ćirić je poslao četiri SMS poruke decembra 2013. godine pojedinim niškim političarima (Ilić, Novaković, Čorbić i Jovanović) koji su sa tim porukama zatim upoznali Perišića. Ćirić je rekao novinarima da su njegove poruke zapravo zatvoreni tip performansa i njegova privatna prepiska sa pojedim funkcionerima.

Komentara: 0


#   Boško Ristić   Zoran Ćirić   Mile Ilić   sud   Zoran Perišić   Igor Novaković   Branislav Jovanović   Osnovni sud   Dragan Čorbić
@ProfdrPerisic @redinmind @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima