Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И лесковачки Центар за усавршавање у образовању добио "Парк науке"

rssBookmark and Share

Лесковац 09.11.2018. Јужна Србија Инфо

Центар за стручно усавршавање у образовању данас је обележио осам година од оснивања. Ова установа је на прославу осмогодишњице отворила Парк науке. Поред Ниша ово је дуги "парк" овакве намене на југу Србије. Отварању је присуствовао и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

И лесковачки Центар за усавршавање у образовању добио "Парк науке"

„У задњих неколико година уз подршку центра за промоцију науке и локалне самоуправе знатно смо унапредили свој рад и проширили делатност отварањем научног клуба, бројним пројектима и манифестацијама као што су: Дани науке, Научни камион, Ноћ истраживача, Панађур науке, успели смо да пробудимо интересовање за науку и отворимо врата центра и за оне најмлађе ученике и студенте. Управо је то један од разлога због ког отварамо Парк науке и у нашем граду који ће из године у годину расти, као и интересовање посетилаца да науку опробају и истраже на отвореном простору уз игру и забаву,“ – рекла је Емина Јовановић, директор Центра за стручно усавршавање у образовању.

Потом се присутнима испред локалне самоуправе обратила Милица Ристић, члан кабинета, и званично отворила Парк науке. „Наука је једина област која се множи дељењем. Зато је данашњи дан, дан отварања Научног парка у Лесковцу, од великог значаја. Наука брже сакупља знање и идеје него што друштво сакупља мудрост.“

Након тога, присутни су били у прилици да обиђу експонате у научном парку.


#   Лесковац   Горан Цветановић   Регионални центар за образовање   ноћ истраживача   Парк науке   Емина Јовановић
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима