Južna Srbija Info

I leskovački Centar za usavršavanje u obrazovanju dobio "Park nauke"

rssBookmark and Share

Leskovac 09.11.2018. Južna Srbija Info

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je obeležio osam godina od osnivanja. Ova ustanova je na proslavu osmogodišnjice otvorila Park nauke. Pored Niša ovo je dugi "park" ovakve namene na jugu Srbije. Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

I leskovački Centar za usavršavanje u obrazovanju dobio "Park nauke"

„U zadnjih nekoliko godina uz podršku centra za promociju nauke i lokalne samouprave znatno smo unapredili svoj rad i proširili delatnost otvaranjem naučnog kluba, brojnim projektima i manifestacijama kao što su: Dani nauke, Naučni kamion, Noć istraživača, Panađur nauke, uspeli smo da probudimo interesovanje za nauku i otvorimo vrata centra i za one najmlađe učenike i studente. Upravo je to jedan od razloga zbog kog otvaramo Park nauke i u našem gradu koji će iz godine u godinu rasti, kao i interesovanje posetilaca da nauku oprobaju i istraže na otvorenom prostoru uz igru i zabavu,“ – rekla je Emina Jovanović, direktor Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Potom se prisutnima ispred lokalne samouprave obratila Milica Ristić, član kabineta, i zvanično otvorila Park nauke. „Nauka je jedina oblast koja se množi deljenjem. Zato je današnji dan, dan otvaranja Naučnog parka u Leskovcu, od velikog značaja. Nauka brže sakuplja znanje i ideje nego što društvo sakuplja mudrost.“

Nakon toga, prisutni su bili u prilici da obiđu eksponate u naučnom parku.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Regionalni centar za obrazovanje   noć istraživača   Park nauke   Emina Jovanović
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]