Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И ове године, униформе за ђаке прваке од централне нишке општине

rssBookmark and Share

Ниш 04.09.2023. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана, шесту годину заредом, обезбедила је униформе за ученике првог разреда, у 10 основних школа са њеног подручја.
 Тим поводом, у дворишту ОШ „Душан Радовић“, одржана је промоција ђачких униформи

И ове године, униформе за ђаке прваке од централне нишке општине

„ГО Медијана, у оквиру пронаталитетне политике коју води, настоји да на све могуће начине, помогне и деци и родитељима“, изјавила је овом приликом, чланица Већа ГО Медијана, Маја Живковић и додала да је „на подручју ГО Медијана 1120 малишана, који ће први пут сести у школске клупе.
Чланица Већа је подсетила да су манифестације попут „Медијана за бебу више“, „Зимски дани у Медијани“, Картица за бебе, акције постављања клупа за мајку и бебу, организовања бесплатних, превентивних прегледа за жене, Фонда Света Петка и Хранитељства по мери детета, само неке од активности и догађаја намењених деци и подстицају повећања стопе наталитета.
Живковићева, овом приликом, поздравила је све малишане, пожелела им пуно успеха у школи и да буду понос нашег града.
Честитке првацима поводом поласка у школу, упутио је и директор ОШ“Душан Радовић“ Миодраг Плавшић, уз изразе захвалности највећoj нишкoj општини, на досадашњој сарадњи, са жељом да та сарадња у наредном периоду, буде још успешнија. 
Пет школа – „Др Зоран Ђинђић“,  „Свети Сава“, „Цар Константин“, „Ћеле Кула“ и „Душан Радовић“, која је била и домаћин догађаја, већ првог школског дана добили су униформе, које се састоје од светлоплаве мајице са дугим рукавима и тамноплаве мајице са кратким рукавима. Део униформи је и флуороцентни заштитни прслук за безбедан пут од куће до школе.  На мајицама и прслуцима су штампани лого општине и називи основних школа. 
Остале школе – „Доситеј Обрадовић“, „Радоје Домановић“, „Вожд Карађорђе“, „Учитељ Таса“ и „Ратко Вукићевић“, пакетом највеће нишке општине, обрадоваће своје прваке, ових дана. 
Ова акција део је пронаталитетне политике Градске општине Медијана, којој је приоритет у раду, посвећеност најмлађима и новим генерацијама. 

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Небојша Коцић   школска униформа
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима