Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И ове године, униформе за ђаке прваке од централне нишке општине

rssBookmark and Share

Ниш 01.09.2022. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана, пету годину заредом, обезбедила је униформе за ученике првог разреда, у 10 основних школа са њеног подручја. Тим поводом, у дворишту ОШ „Душан Радовић“, одржана је промоција ђачких униформи.

И ове године, униформе за ђаке прваке од централне нишке општине

Посебно нас радује број уписаних ђака првака, који се из године у годину повећава. На територији Града Ниша сада је 2400, док је на подручју ГО Медијана 1150 малишана, који ће први пут сести у школске клупе“ изјавио је председник ГО Медијана, Небојша Коцић и додао да“ у оквиру пронаталитетне политике коју води, ГО Медијана настоји да на све могуће начине, помогне и деци и родитељима“. 

Председник Коцић је подсетио да је „овај догађај намењен деци и подстицају повећања стопе наталитета, још један у низу, који ГО Медијана организује, поред манифестација попут „Медијана за бебу више“, „Зимски дани у Медијани“, Картица за бебе, акције постављања клупа за мајку и бебу, организовања бесплатних, превентивних прегледа за жене, Фонда Света Петка и Хранитељства по мери детета.

Председник ГО Медијана, овом приликом поздравио је све малишане, пожелео им пуно успеха у школи, да буду понос нашег града и да остану у Србији.
Честитке првацима поводом поласка у школу, упутио је и директор ОШ“Душан Радовић“ Миодраг Плавшић, уз изразе захвалности председнику највеће нишке општине, на досадашњој сарадњи, са жељом да се та сарадња настави и буде још успешнија. 

Пет школа – „Др Зоран Ђинђић“,  „Свети Сава“, „Цар Константин“, „Ћеле Кула“ и „Душан Радовић“, која је била и домаћин догађаја, већ првог школског дана добили су униформе, које се састоје од светлоплаве мајице са дугим рукавима и тамноплаве мајице са кратким рукавима. Део униформи је и флуороцентни заштитни прслук за безбедан пут од куће до школе.  На мајицама и прслуцима су штампани лого општине и називи основних школа. 

Остале школе – „Доситеј Обрадовић“, „Радоје Домановић“, „Вожд Карађорђе“, „Учитељ Таса“ и „Ратко Вукићевић“, пакетом највеће нишке општине, обрадоваће своје прваке, ових дана. 

Поклоне за ђаке прваке омогућила је и Компанија Астер, која је донатор 1189 мајица са кратким рукавима.

Ова акција део је пронаталитетне политике Градске општине Медијана, којој је приоритет у раду, посвећеност најмлађима и новим генерацијама. 

 

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Душко Радовић ОШ   Свети Сава ОШ   прваци   Зоран Ђинђић ОШ   Небојша Коцић   школска униформа
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима