Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I ove godine, uniforme za đake prvake od centralne niške opštine

rssBookmark and Share

Niš 01.09.2022. Južna Srbija Info

Gradska opština Medijana, petu godinu zaredom, obezbedila je uniforme za učenike prvog razreda, u 10 osnovnih škola sa njenog područja. Tim povodom, u dvorištu OŠ „Dušan Radović“, održana je promocija đačkih uniformi.

I ove godine, uniforme za đake prvake od centralne niške opštine

Posebno nas raduje broj upisanih đaka prvaka, koji se iz godine u godinu povećava. Na teritoriji Grada Niša sada je 2400, dok je na području GO Medijana 1150 mališana, koji će prvi put sesti u školske klupe“ izjavio je predsednik GO Medijana, Nebojša Kocić i dodao da“ u okviru pronatalitetne politike koju vodi, GO Medijana nastoji da na sve moguće načine, pomogne i deci i roditeljima“. 

Predsednik Kocić je podsetio da je „ovaj događaj namenjen deci i podsticaju povećanja stope nataliteta, još jedan u nizu, koji GO Medijana organizuje, pored manifestacija poput „Medijana za bebu više“, „Zimski dani u Medijani“, Kartica za bebe, akcije postavljanja klupa za majku i bebu, organizovanja besplatnih, preventivnih pregleda za žene, Fonda Sveta Petka i Hraniteljstva po meri deteta.

Predsednik GO Medijana, ovom prilikom pozdravio je sve mališane, poželeo im puno uspeha u školi, da budu ponos našeg grada i da ostanu u Srbiji.
Čestitke prvacima povodom polaska u školu, uputio je i direktor OŠ“Dušan Radović“ Miodrag Plavšić, uz izraze zahvalnosti predsedniku najveće niške opštine, na dosadašnjoj saradnji, sa željom da se ta saradnja nastavi i bude još uspešnija. 

Pet škola – „Dr Zoran Đinđić“,  „Sveti Sava“, „Car Konstantin“, „Ćele Kula“ i „Dušan Radović“, koja je bila i domaćin događaja, već prvog školskog dana dobili su uniforme, koje se sastoje od svetloplave majice sa dugim rukavima i tamnoplave majice sa kratkim rukavima. Deo uniformi je i fluorocentni zaštitni prsluk za bezbedan put od kuće do škole.  Na majicama i prslucima su štampani logo opštine i nazivi osnovnih škola. 

Ostale škole – „Dositej Obradović“, „Radoje Domanović“, „Vožd Karađorđe“, „Učitelj Tasa“ i „Ratko Vukićević“, paketom najveće niške opštine, obradovaće svoje prvake, ovih dana. 

Poklone za đake prvake omogućila je i Kompanija Aster, koja je donator 1189 majica sa kratkim rukavima.

Ova akcija deo je pronatalitetne politike Gradske opštine Medijana, kojoj je prioritet u radu, posvećenost najmlađima i novim generacijama. 

 

 


#   Niš   Medijana gradska opština   Duško Radović OŠ   Sveti Sava OŠ   prvaci   Zoran Đinđić OŠ   Nebojša Kocić   školska uniforma
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima