Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Иницијатива за формирање асоцијације неразвијених општина југа Србије

rssBookmark and Share

Куршумлија 22.04.2013.

На иницијативу председника сврљишке општине данас је у Сврљигу одржан први састанак председника најнеразвијенијих и девастираних општина југоисточне Србије.

Председници неразвијених општина у Сврљигу
Председници неразвијених општина у Сврљигу

Циљ је једноставан да заједничким деловањем ове општине решавају најбитнија питања, социјално – економских проблема са акцентом на равномерни развој привреде.

Покретање привреде југоисточне Србије је повод да се више од 20 представника градова и општина из овог дела земље окупи данас у Сврљигу. Они су разговарали о највећим заједничким проблемима и предлозима за њихово решавање. Закључено је да једино заједничком стратегијом могу доћи до жељеног напретка у региону.

Први корак је формирање радне групе коју чине др Сања Стајић председница општине Мерошина, Саша Ђорђевић председник општине Гаџин Хан и Радољуб Видић председник општине Куршумлија. Следи формирање асоцијације неразвијених општина југа Србије.

Како је председник општине Сврљиг Милија Милетић нагласио, у свим општинама су скоро идентични проблеми. Тако да Сврљиг има за циљ да у наредном периоду интензивно тражи додатне олакшице када су у питању нова радна места и упошљавање младих и стручних кадрова.

Наредни састанак, средином маја, одржаће се у Куршумлији.


#   Куршумлија   општина   Мерошина   Сврљиг   Милија Милетић     Сања Стајић   Гаџин Хан   Саша Ђорђевић   Радољуб Видић   председник општине   радна места
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима