Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

31. децембра истиче рок за регистрацију стамбених заједница и избор управника

rssBookmark and Share

Врање 06.12.2017. Јужна Србија Инфо

У Врању јеодржан је састанак на тему регистрација стамбене заједнице и избор управника, којем су присуствовали начелник Градске управе, Душан Аритоновић и Јована Антић, начелница Одељења за урбанизам и имовинско-правне послове и комунално стамбене делатности.

31. децембра истиче рок за регистрацију стамбених заједница и избор управника

Отварајући скуп, начелник Аритоновић је рекао да Закон о становању и одржавању стамбених зграда, предвиђа новине, којима се унапређује област становања, али намећу нове обавезе.

,,Обавезе се тичу постављања управника зграде, који може бити изабран из редова станара, а уколико до тога не дође, онда локална самоуправа поставља лиценцираног управника. Новина овог закона је да су стамбене зграде стекле статус правног лица и да морају имати управника”, додао је Аритоновић. 

Данијела Бандовић, шеф Одсека за комунално-стамбене послове у Одељењу за урбанизам истакла је да је данашњи скуп организован због веома слабог одзива за регистрацију стамбених заједница, а са циљем поштовања предвиђених законских рокова и разјашњења свих недоумица у вези са овом проблематиком. ,,Закон о становању прописује рок од шест месеци за упис стамбених заједница, а до сада је регистровано 17 од 200, колико их је на територији града, што указује на изузетно слаб одзив.  Зелимо да суграђане упознамо за значајем регистрације и наша служба ће помоћи у разјашњењу свих недоумица”, нагласила је Бандовић. Након тога одржана је  презентација о регистрацији стамбених заједница.


#   Врање   локална самоуправа   управник   стамбене заједнице   Душан Аритоновић   стамбене зграде   Закон о становању
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима