Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Из Фондације Драгица Николић 20 милиона динара породилишту у Врању

rssBookmark and Share

Врање 19.06.2014. Бета, Фото: Н. Раус

Председник Србије Томислав Николић данас је са супругом присуствовао отварању реновираног одељења неонатологије породилишта у Здравственом центру Врање, чије је опремање финансирала Фондација "Драгица Николић" са 20 милиона динара.

Из Фондације Драгица Николић 20 милиона динара породилишту у Врању

Након обиласка тог одељења Николић је новинарима рекао да је породилиште у Врању реновирано први пут након 34 године и да су услови у којима је до сада радило били лоши.

- Ово је већ друго или тек друго породилиште које је реновирала Фондација "Драгица Николић". Надам се да ће будуће мајке бити задовољне као што сам ја данас - казао је Николић.

Супруга председника Србије Драгица Николић рекла да је Фондација, на чијем је челу, одлучила да помогне породилиште у Врању када је видела да у Здравственом центру тешко набављају новац за реновирање које је било неопходно.

- Када смо дошли и видели каква је ситуација послали смо слике нашим пријатељима у свету и они су рекли 'ево помоћићемо вам да урадите и то породилиште'. Уз помоћ људи из целог света, дијаспоре и наших пријатеља успели смо то да урадимо - казала је Драгица Николић.

Она је казала да је вредност радова на реновираном одељењу 20 милиона динара без апарата, а до сада су обезбеђени апарати за ултразвук, нови сто за порођаје, нови кревети, постељина, спаваћице и одећа за бебе.

 


#   Врање   Драгица Николић   Томислав Николић   породилиште
@dragicanikolich @predsednikrs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима